Ενημέρωση με ένα κλικ

Σ. Ζαχαράκη: Μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου θα έχουν καλυφθεί τα κενά με αναπληρωτές

“Ικανοποιημένη” από την πρώτη ημέρα στα σχολεία δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη επισημαίνοντας ότι στην Ελλάδα μιλάμε για 14.480 σχολεία και περίπου 1,4 εκατ. μαθητές.

Όσον αφορά τη χρήση μάσκας από τους μαθητές η κυρία Ζαχαράκη είπε ότι “τα παιδιά προσπαθούν, ήταν όλα προσηλωμένα στις δασκάλες. Φαίνεται ότι τα παιδιά πειθαρχούν. Χθες έδειξαν αξιοθαύμαστη συνέπεια. Κανείς δεν θα επιθυμούσε πρώτη επαφή των παιδιών στα σχολεία με τη μάσκα. αλλά είναι μια εικόνα που καθιστά ασφαλή τα παιδιά τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειες”.

“Το μόνο που μας προβλημάτισε η επίθεση γονέα στην Κρήτη. Θα στηρίξουμε, θα είμαστε στο πλευρό των εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευτικοί έρχονται για να εφαρμόσουν αυτά που λέμε εμείς. Δεν είχαμε αντιδράσεις που ήταν πηγή προβληματισμού. Μεμονωμένα περιστατικά θα αντιμετωπιστούν άμεσα”, διεμήνυσε η υφυπουργός Παιδείας.

Ερωτηθείσα για το λάθος με τις μάσκες η κυρία Ζαχαράκη σημείωσε ότι “είχαν δοθεί οι διαστάσεις από την επιτροπή. Προφανώς πρέπει να πούμε οτι στην αστοχία που υπήρξε θα υπάρξει διόρθωση. Εδώ είμαστε για να διορθώνουμε τις ανορθογραφίες”.

Η κυρία Ζαχαράκη παραδέχθηκε ότι “υπάρχουν ελλείψεις σε καθηγητές” αλλά τόνισε ότι “άμεσα συγκεντρώνονται τα κενά για να τα ελέγξουμε. Σήμερα παίρνουμε τα κενά για να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση πρόληψης αναπληρωτών τις επόμενες 10 ημέρες”.

Διαβεβαίωσε, δε, ότι “μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχουν καλυφθεί τα κενά με αναπληρωτές”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More