Ενημέρωση με ένα κλικ

Σύψας: Η μάσκα θα φορεθεί στα σχολεία για όλο το σχολικό έτος

Για το άνοιγμα των σχολείων μίλησε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη ο Νικόλαος Σύψας, λοιμωξιολόγος, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Αθηνών, και μέλος της επιτροπής για τον κορονοϊό.

«Η μάσκα είναι απόλυτα ασφαλής για παιδιά άνω των δύο ετών. Στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό η μάσκα θα έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, δεν θα πιεστούν πολύ τα παιδιά. Θα την βγάζουν τα παιδιά στο διάλειμμα για να μην κουράζονται, ενώ το διάλειμμα γίνεται σε ανοιχτό χώρο, και η τάξη δεν θα αλληλεπιδρά με τις άλλες, θα είναι ένα κλειστό σύστημα», ανέφερε ο κ. Σύψας.

Αναφορικά με το τι πρέπει να κάνει ένας γονιός όταν γυρίζει το παιδί του από το σχολείο, ο ίδιος σημείωσε ότι «εγώ θα του έπλενα τα χέρια, θα του άλλαζα τα ρούχα και θα έχω ένα σπίτι που είναι καλά αεριζόμενο. Αν υπάρχουν ηλικιωμένοι θα τους έχω παραπάνω προσοχή».

Σε ό,τι αφορά στο κάθε πότε αλλά και πώς θα πρέπει να καθαρίζεται η τάξη, και αν θα πρέπει να γίνεται απολύμανση σε κάθε διάλειμμα, ο κ. Σύψας τόνισε ότι «ιδανικά θα πρέπει να γίνεται ψεκασμός στα θρανία, τα παιδιά θα πρέπει να πλένουν τα χέρια τους, επίσης υπάρχει ένα ολόκληρο πρωτόκολλο για το πώς θα γίνεται ο καθαρισμός των αιθουσών, το έχουν όλοι οι δάσκαλοι. Ενθαρρύνουμε τα παιδιά να ακολουθούν μέτρα αντισηψίας και υπάρχει και το συνεργείο καθαριότητας κάθε σχολείου που θα ακολουθεί γραπτές οδηγίες».

«Η χρήση της μάσκας στα σχολεία σίγουρα θα πάει σίγουρα για όλο το σχολικό έτος, και για του χρόνου θα δούμε», κατέληξε ο κ. Σύψας.

Με πληροφορίες από MEGA

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει