Ενημέρωση με ένα κλικ

Αυτά είναι τα 12 μέτρα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης για την οικονομία

Αυτά είναι τα μέτρα για την ενίσχυση της οικονομίας ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ.

Παράλληλα αναφέρθηκε πως θα δημιουργηθούν νέες 1.200 κλίνες ΜΕΘ μέχρι τέλος του έτους και 4.000 προσλήψεις νοσηλευτών

Αναλυτικά τα 12 μετρά για την ενίσχυση της οικονομίας:

1) Μειώνονται κατά 3 μονάδες οι ασφαλιστικές εισφορές εργοδοτών και μισθωτών για το 2021. Μεγεθύνεται το εισόδημα των νοικοκυριών

2) Καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης, για μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες.

3)Θεσμοθετείται πρόγραμμα επιδότησης 100.000 νέων θέσεων εργασίας.

4) Το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ συνεχίζεται και επεκτείνεται μέχρι τέλος του 2020. Επεκτείνεται η δυνατότητα προσωρινής αναστολής συμβάσεων σε κλάδους (πολιτισμός, αθλητισμός κλπ)

5) Ανοίγει αμέσως ο 3ος κύκλος ευνοϊκής χρηματοδότησης της επιστρεπτέας προκαταβολής ύψους 1,5 δις ευρώ. Δρομολογείται 4ος κύκλος επιστρεπτέας 600 εκατ. ευρώ.

6) Θεσπίζεται το μετρό των υπεραποσβέσεων και για ψηφιακές και πράσινες επενδύσεις. Στόχος να δοθεί ο κίνητρο επενδύσεων σε εξοπλισμό που βελτιώνει την παραγωγικότητα.

7) Τον Οκτώβριο καταβάλλονται τα αναδρομικά στους συνταξιούχους (1,4 δις ευρω).

8) Καταργείται αμέσως ο ΕΝΦΙΑ στα 26 μικρότερα νησιά μας. Χιλιάδες κάτοικοι απαλλάσσονται από την υποχρέωση αυτού του φόρου.

9) Για τους απασχολούμενους σε επαγγελματικούς κλάδους που χτύπησε ο κορονοϊός αναβάλλεται η πληρωμή κάθε οφειλή που είχε ανασταλεί στην πρώτη φάση της πανδημίας.

10) Επεκτείνεται ο μειωμένος συντελεσμένος ΦΠΑ για ακόμη 6 μίνες σε κλάδους που έχουν πληγεί.

11) Η πρώτη κατοικία των ευάλωτων νοικοκυριών δεν κινδυνεύει μέχρι το τέλος 2020. Από Ιανουάριο 2021 θα μπορούν να εντάσσονται στη νέα ρύθμιση που θα ψηφιστεί.

12) Παρατείνονται για 2 ακόμα μήνες όλα τα επιδόματα ανεργίας και μειώνονται στα 50 από τα 100 τα απαιτούμενα ένσημα για την χορήγηση τους.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More