Ενημέρωση με ένα κλικ

Ξεκινά η διανομή φυσικού αερίου στο Κιλκίς

Ξεκινά η διανομή φυσικού αερίου στους καταναλωτές του Κιλκίς καθώς η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) προχωρά στην ενεργοποίηση του υφιστάμενου δικτύου.

Η εκδήλωση για την ενεργοποίηση του δικτύου θα πραγματοποιηθεί στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς (Καπέτα 41), αύριο Παρασκευή στις 12μ., παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη και εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας.

Σημειώνεται ότι το υφιστάμενο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στο Κιλκίς κατασκευάστηκε το 2008, αλλά μέχρι σήμερα παρέμενε ανενεργό. Η ΔΕΔΑ προχώρησε στις απαιτούμενες ενέργειες για την αξιοποίησή του και άμεσα ξεκινά η υλοποίηση των συνδέσεων των ενδιαφερόμενων καταναλωτών(κατοικίες, δημόσια και δημοτικά κτήρια, καταστήματα, επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος κλπ.).

Το υφιστάμενο δίκτυο, μήκους 11 χιλιομέτρων, διέρχεται από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης (21ης Ιουνίου, Ελευθερίου Βενιζέλου, 15 Μαρτύρων, Γ. Καπέτα, περιφερειακός) και με τις συνδέσεις που θα γίνουν μπορεί να καλυφθεί ένα μεγάλο ποσοστό των ενεργειακών αναγκών της πόλης ήδη από τον επόμενο χειμώνα.

Οι ενδιαφερόμενοι οικιακοί και εμπορικοί καταναλωτές μπορούν να πληροφορηθούν για τη διαδικασία σύνδεσης μέσω της ιστοσελίδας της ΔΕΔΑ (www.deda.gr). Σημειώνεται ότι σε όλους τους νέους καταναλωτές που θα υπογράψουν σύμβαση σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου, τα τέλη σύνδεσης θα είναι δωρεάν.

Οι συνδέσεις επί του υφιστάμενου δικτύου στο Κιλκίς θα πραγματοποιηθούν μέσω ενός αυτοχρηματοδοτούμενου προγράμματος της ΔΕΔΑ, που θα υλοποιηθεί πριν από την έναρξη των μεγάλων έργων τα οποία είναι ενταγμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020. Σύμφωνα με το Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΔΕΔΑ, έως το τέλος του 2023 προβλέπεται για το Κιλκίς η κατασκευή 36 χιλιομέτρων δικτύου και περί τις 1.300 συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών, με δυνατότητα πολλαπλάσιου αριθμού συνδέσεων εφόσον υπάρχει ζήτηση από την τοπική κοινωνία.

Στον χάρτη που επισυνάπτεται απεικονίζεται το δίκτυο φυσικού αερίου στο Κιλκίς.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει