Ενημέρωση με ένα κλικ

Μειώθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο τον Μάιο

Περιορίστηκαν οι νέες οφειλές προς την εφορία και ευρύτερα το Δημόσιο τόσο τον Μάιο όσο και στο σύνολο του πρώτου πενταμήνου του έτους.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές μειώθηκαν κατά 59,14% στα 96 εκατ. ευρώ από 235 εκατ. ευρώ πέρυσι. Στο πεντάμηνο Ιανουαρίου- Μαΐου ήταν μειωμένες κατά 19,29% στα 2,531 δισ. ευρώ έναντι 3,136 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο τον Μάιο διαμορφώθηκε στα 105,457 δισ. ευρώ έναντι 105,639 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, τον Απρίλιο (μείωση 0,17%). Απο αυτές το ποσό των 22,217 δισ. ευρώ θεωρείται ανεπίδεκτο είσπραξης με αποτέλεσμα το πραγματικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο να ανέρχεται σε 83,240 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι σημαντική συμβολή στην μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο στο συγκεκριμένο διάστημα είχε η αναστολή πληρωμών και τα κίνητρα καταβολής των φόρων που ελήφθησαν στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για την στήριξη των πληττόμενων απο τον κορονοικό και της οικονομίας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More