Ενημέρωση με ένα κλικ

Γεραπετρίτης: Ενδελεχής έρευνα για τα αίτια πυρκαγιάς στο ΚΥΤ Μόριας

Θα γίνει ενδελεχή έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς στο προσφυγικό κέντρο της Μόριας διαβεβαίωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, σημειώνοντας ότι σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση οι άστεγοι είναι περίπου 3.000 με 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες και όχι τα 13 χιλιάδες άτομα που διαμένουν στη δομή συνολικά.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε συγκεκριμένα ότι βάσει των στοιχείων που έχει η κυβέρνηση, έχει καταστραφεί η κεντρική δομή και έχουν μείνει άστεγοι περίπου 3.000 με 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ η υπόλοιπη δομή παραμένει ανέπαφη για τους υπόλοιπους 13.000.

Σημείωσε ότι από τα κοντινά νησιά θα μεταφερθούν σκηνές και εξοπλισμός ενώ υπάρχει μέριμνα για σίτιση και υγιεινή των προσφύγων και μεταναστών .

Τέλος, ερωτηθείς για τα αίτια της φωτιάς ανέφερε πως είναι πρώιμο να ειπωθεί οτιδήποτε για τα αίτια της φωτιάς στο ΚΥΤ της Μόριας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More