Ενημέρωση με ένα κλικ

Θεοδωρικάκος: Ο κ. Τσίπρας έχει πάρει οριστικό διαζύγιο με τη λογική

«Ο κ. Τσίπρας έχει πάρει οριστικό διαζύγιο με τη λογική και έχει τεράστιο θράσος για να αποκαλεί “πολιτικό απατεώνα” τον Κυριάκο Μητσοτάκη σαν να φταίει ο Έλληνας πρωθυπουργός για την παγκόσμια ύφεση που προκάλεσε η πανδημία», τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος συνέστησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να αρχίσει να φέρεται με μεγαλύτερη σοβαρότητα».

Ο υπουργός Εσωτερικών κάλεσε τον κ. Τσίπρα «να σταματήσει να λέει ψέματα» και για το θέμα των υπαλλήλων καθαριότητας στα σχολεία. Αναφερόμενος σχετικά εξήγησε ότι ολοκληρώνεται η διαδικασία από τους δήμους, αυτές τις ημέρες, ώστε να προσληφθούν 9.474 καθαριστές και καθαρίστριες στα σχολεία, εκ των οποίων 5.000 είναι πλήρους απασχόλησης, ενώ μέχρι πέρυσι ήταν 3.700.

Σε ερώτηση για την πρόσθετη επιβάρυνση των 28 εκατ. ευρώ για το δημόσιο, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσσε: «Η επιβάρυνση υπάρχει, διότι το Δημόσιο φέτος διασφαλίζει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, καθώς μέχρι πέρυσι δεν μπορούσαν να λείψουν ούτε μια μέρα από τη δουλειά. Ξέρω κυρίες, οι οποίες είχαν καρκίνο και δεν μπορούσαν να πάνε να κάνουν χημειοθεραπεία. Αυτό ήταν το καθεστώς επί Τσίπρα. Επί Μητσοτάκη, το καθεστώς έχει αλλάξει. Έχουν κανονικά δικαιώματα και φυσικά έχουν πλήρεις και κανονικές υποχρεώσεις, τις οποίες πρέπει να εκπληρώνουν μέχρι κεραίας. Δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Είναι συμβασιούχοι δέκα μηνών. Είναι έμπειροι, ξέρουν τη δουλειά».

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει