Ενημέρωση με ένα κλικ

Μόσιαλος: Πρέπει να πείσουμε γονείς και παιδιά για τη χρήση μάσκας

Oι μόνες προβλέψεις που μπορεί να γίνουν για την πορεία των κρουσμάτων αντιστοιχούν για δύο με τέσσερις εβδομάδες, δήλωσε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας για την επιδημία στη χώρα, αλλά και για την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία από τους μαθητές.

Ο καθηγητής σημείωσε συγκεκριμένα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1: «πρέπει να πείσουμε γονείς και παιδιά για τη χρήση μάσκας στα σχολεία» .

Ξεκαθάρισε, δε, πως κάτι τέτοιο «δεν πρέπει να γίνει με διοικητή εντολή».

Παράλληλα, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους τα παιδιά πρέπει να φορούν μάσκα. Ο εκπρόσωπος της χώρας στους διεθνείς οργανισμούς για την πανδημία τόνισε ότι με αυτό τον τρόπο προστατεύουν την οικογένειά τους και τους οικείους τους.

Σύμφωνα με τον κ. Μόσιαλο, ο κίνδυνος δεν ελλοχεύει στο γεγονός ότι μπορεί να νοσήσουν τα παιδιά, αλλά πως μπορούν να διασπείρουν τον ιό στην οικογένεια τους. Μάλιστα, προσθέτει πως είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο αν υπάρχει μέλος που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες.

Ταυτόχρονα, επεσήμανε πως «η τηλεκπαίδευση πρέπει να συνεχιστεί, όχι ως ένα πλάνο B, αλλά ως σύγχρονη διδακτική διδασκαλία».

Επιπλέον ο καθηγητής επεσήμανε πως πλέον προσβάλλονται με κορονοϊό περισσότερο οι νέοι και όχι οι ηλικιωμένοι, καθώς αν συνέβαινε αυτό, θα υπήρχε αύξηση στις ΜΕΘ και στις εισαγωγές στα νοσοκομεία.

 

Πηγή: dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More