Ενημέρωση με ένα κλικ

Κεραμέως: Απολύτως τεκμηριωμένη η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία

Για την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία, μίλησε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στον ΑΝΤ1.

Η υπουργός δήλωσε ότι η προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό και έχουν εξεταστεί όλα τα μέτρα προστασίας καθώς και οι εναλλακτικές.

Για την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία, η Υπουργός Παιδείας τόνισε πως έχει τεκμηριωθεί πλήρως από τους ειδικούς, γιατί η χρήση μάσκας είναι ασφαλής και ό,τι πιο πολύτιμο για να θωρακίσουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους γύρω μας.

Τα διαλείμματα, σημείωσε, θα γίνονται σε διαφορετικές ώρες.

Στην επισήμανση ότι η απουσία που θα χρεώνεται μαθητής που δεν θα προσέρχεται με μάσκα στο σχολείο, μοιάζει με τιμωρητικό μέτρο, η κ. Κεραμέως εξήγησε πως “θα αφιερωθεί χρόνος για να μάθουν τα παιδιά πως η μάσκα είναι απαραίτητη”.

Η Υπουργός Παιδείας εξέφρασε τη βεβαιότητα πως όλα τα αναλώσιμα (μάσκες, αντισηπτικά, κτλ) θα είναι εγκαίρως στα σχολεία.

Εν κατακλείδι ερωτηθείσα για το τι θα συμβεί σε περίπτωση που εκπαιδευτικός βρεθεί θετικός στον ιό, ανέφερε πως θα γίνεται ιχνηλάτηση και θα υπάρχουν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More