Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Ανησυχία για αύξηση κρουσμάτων στην Αττική

Μπορεί χθες (5/9) ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού να ήταν κάτω από 200 (187), αλλά η ανησυχία στην ιατρική κοινότητα υπάρχει μιας και ολοκληρώνεται η επιστροφή των εκδρομέων και εκεί θα βγουν πιο χρήσιμα συμπεράσματα.

Ο καθηγητής επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ σημείωσε πως θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική. “Είναι πολύ εύκολη η αναπαραγωγή ορφανών κρουσμάτων που δεν σχετίζονται μεταξύ τους και είναι και γενικά δύσκολη η εφαρμογή μέτρων οπότε με την επιστροφή των εκδρομέων ίσως να δούμε μια μικρή αύξηση στην Αττική”.

Ο επίκουρος καθηγητής αναφέρθηκε και στο κακό σενάριο, που μιλούσε για τουλάχιστον 700 κρούσματα μέχρι το τέλος Αυγούστου, που ευτυχώς δεν επαληθεύτε. Όπως εξήγησε: “είμαστε σε ένα μέτριο σενάριο αυτή την στιγμή όπου βλέπουμε μια σταδιακή αύξησης του αριθμού των διασωληνωμένων που σίγουρα οφείλεται στην έξαρση που είχαμε πριν από 7 ημέρες και μια σχετική προσγείωση του κρουσμάτων. Θα δούμε κατά πόσο αυτό θα συνεχίσει και θα θέλαμε να δούμε κάτω από 200 την ημέρα”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει