Ενημέρωση με ένα κλικ

Παππάς: “Το πτωχευτικό Μητσοτάκη δίνει τη «σκανδάλη» στον πιστωτή”

Για την φτωχοποίηση των επιχειρήσεων αναφέρθηκε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στον ρ/σ Στο Κόκκινο 105,5, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Η κυβέρνηση φέρνει ένα πτωχευτικό δίκαιο που δίνει τη “σκανδάλη” του πλειστηριασμού, της ρευστοποίησης, της αναγκαστικής εκτέλεσης μιας επιχείρησης στον πιστωτή της».

Τόνισε, μεταξύ άλλων πως «στόχος αυτής της πολιτικής είναι η ικανοποίηση των πιστωτών και όχι η δυνατότητα της επανεκκίνησης των ανθρώπων. Χρειάζεται την ανάγκη δημιουργίας ενός μετώπου δυνάμεων, πολιτικών, επιστημονικών και κοινωνικών, για να αποτραπεί η ψήφισή του ως έχει».

Σχετικά με το -15,2% για το β’ τρίμηνο του 2020 σημείωσε ότι «αποτελεί πικρή δικαίωση όσων λέγαμε για ανεπάρκεια της κυβερνητικής παρέμβαση ως πολιτική επιλογή του κ. Μητσοτάκη».

Είπε ειδικότερα ότι «όλη αυτή την περίοδο είχαμε την ηθελημένη κυβερνητική αδράνεια αντί μιας γενναίας δημόσιας παρέμβασης, το σχέδιο Πισσαρίδη για εκκαθάριση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, τις οποίες θέτει ως τον πυρήνα του δομικού προβλήματος της οικονομίας, και ένα πτωχευτικό-καταπέλτη για τους δανειολήπτες».

Ο κ. Παππάς παράλληλα μίλησε για αποκλεισμό της πλειονότητας της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας από τα εργαλεία στήριξης της Πολιτείας, αλλά και για μη παροχή στην αγορά των 37 δισ. ευρώ που προέρχονται από στοχευμένα προγράμματα της ΕΚΤ για τη στήριξη των ΜΜΕ και «λιμνάζουν στις τράπεζες». «Πρέπει να υποχρεωθούν οι τράπεζες να διοχετεύσουν αυτή τη ρευστότητα στην αγορά για να σωθούν επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει