Για το πως εξελίσσεται το δεύτερο κύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα, αλλά για τους φόβους που έχει για την πανδημία το χειμώνα, αναφέρθηκε η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, η οποία μίλησε στην πρωινή εκπομπή του OPEN.

Η αρχική της τοποθέτηση ήταν η εξής: “Φοβάμαι ότι τον χειμώνα θα είναι πολύ δύσκολα, αλλά είναι στο χέρι μας να μειώσουμε κατά το δυνατόν αυτή τη δυσκολία. Για τον καθένα μας δεν υπάρχει μηδενικός κίνδυνος, κάποιοι θα νοσήσουν, αλλά όσο λιγότεροι είναι αυτοί που θα νοσήσουν τόσο το καλύτερο”.

Όσο αναφορά τις μάσκες στα σχολεία και τα ΜΜΜ σημείωσε: “Μιλάμε για τα λεωφορεία μαζικής μεταφοράς, μιλάμε για τις μάσκες στα σχολεία, δεν σκεφτόμαστε ότι ένα ποσοστό του μαθητικού πληθυσμού και στα δημόσια σχολεία, όταν είναι σε κάπως μικρές περιοχές μεταφέρεται στο σχολείο με λεωφορείο, και μπορεί και στην Αττική να γίνεται αυτό. Δεν ξέρω τι μέτρα έχουν ληφθεί για την απολύμανση αυτών των λεωφορείων, για την πολλαπλότητα των λεωφορείων ώστε να είναι λίγα παιδιά. Το ίδιο ισχύει και για αρκετά ιδιωτικά σχολεία. Είναι μια μικρή πορτούλα, δεν είναι τεράστια, αλλά αν μπει ο ιός…”.