Ενημέρωση με ένα κλικ

Νέα πληρωμή στις 10 Σεπτεμβρίου για το επίδομα των 534 ευρώ – Ποιοι θα δούνε χρήματα στον λογαριασμό τους

Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί νέα πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, που ανέρχεται σε 534 ευρώ το μήνα (1.068 ευρώ για όσους ήταν αναστολή και τους δύο καλοκαιρινούς μήνες).

Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε νέες ημερομηνίες για εργαζόμενους και εργοδότες, προκειμένου να δηλώσουν αναστολές και ένταξη στο μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για το δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου.

Ειδικότερα, με νέα ανακοίνωση διευκρινίζεται πως :

  • Δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις-εργοδότες να υποβάλλουν «Αίτηση / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β ́-ΦΑΣΗ)» και «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ  ΣΤΟΝ  ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ  «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»  (Β ́ -ΦΑΣΗ) -ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο από 31/8/2020 έως και  4/9/2020.
  • Δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις-εργοδότες να υποβάλλουν  υπεύθυνες δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τον μήνα Ιούλιο, από 31/8/2020 έως και  4/9/2020. Υπενθυμίζεται πως οι δηλώσεις αναστολών του Ιουλίου είχαν  ολοκληρωθεί στις 24 Αυγούστου.
  • Δίνεται η δυνατότητα υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων των εργαζομένων των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε αναστολή και υπεύθυνων δηλώσεων εργαζομένων με δικαίωμα επαναπρόσληψης (τομέας τουρισμού).

Ειδικές κατηγορίες

Παράλληλα παρατείνεται η προθεσμία υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων εργαζομένων ειδικών κατηγοριών (καλλιτεχνών, ξεναγών, δημιουργών και επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού) έως και τις 30 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να πληρωθούν το επίδομα των 534 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι έχουν λάβει μόνο τα 800 ευρώ της αρχικής αποζημίωσης της περασμένης άνοιξης. Για την καταβολή της νέας αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ, υποβάλλουν μονομερώς υπεύθυνη δήλωση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ειδικού μηχανισμού στήριξης των εργαζομένων (supportemployees.services.gov.gr)

 

Πηγή: dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει