Ενημέρωση με ένα κλικ

Στις 14 Σεπτεμβρίου η επιστροφή στα θρανία

Το άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε πριν από λίγο η κυβέρνηση σε κοινή συνέντευξη Τύπου παρουσία του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, της υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, του προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, ενώ σε αυτήν παρίσταται και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου.

Παράλληλα, η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε και όλες τις υπόλοιπες λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων, ενώ δόθηκαν και διευκρινήσεις αναφορικά με την υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικούς, μέτρο που προκάλεσε αντιδράσεις σε μερίδα γονέων. Η υπουργός Παιδείας, πάντως, ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξουν κυρώσεις τόσο σε μαθητές όσο και σε γονείς, αλλά και εκπαιδευτικούς που αρνούνται να εφαρμόσουν το μέτρο.

Υπενθυμίζεται ότι τον τελικό λόγο έχει η αρμόδια επιτροπή του ΕΟΔΥ, όπως επίσης και για την απαραίτητη και σωστή εφαρμογή των μέτρων υγειονομικού χαρακτήρα (π.χ. χρήση μάσκας από τους μαθητές στα σχολεία, καθαρισμός χώρων και εξοπλισμού κ.λπ.), προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να χρηματοδοτήσει την Αυτοδιοίκηση για να δώσει δωρεάν μάσκες, τόσο στη δημόσια όσο και στην ιδιωτική εκπαίδευση, όπως τόνισε χθες, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει