Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Ανησυχία για τα κρούσματα στην Αθήνα – Οι περιοχές που βρίσκονται στο κόκκινο

Μπορεί τα κρούσματα να εμφάνισαν μικρή μείωση, ωστόσο στο κόκκινο εξακολουθεί να παραμένει η Αττική, όπου για ακόμα μία φορά καταγράφηκαν πάνω από 100 κρούσματα.

 

Χθες πάνω από τα μισά κρούσματα κορω=ονοϊού που ανακοινώθηκαν, αφορούσαν περιπτώσεις της Αθήνας. Συγκεκριμένα, από τα 183 κρούσματα που ανακοινώθηκαν, τα 107 αφορούσαν την πρωτεύουσα. Την ίδια ώρα τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, όπου είχε παρατηρηθεί επιδημιολογική έξαρση το προηγούμενο διάστημα, μειώθηκαν σε 9.

Από τα 107 κρούσματα της Αθήνας τα 28, προέρχονται από μία δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στον Βύρωνα, η οποία έχει μπει σε καραντίνα.

Η νέα εστία εντοπίστηκε καθώς ένα άτομο παρουσίασε συμπτώματα και μετά από τεστ που του έγινε διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικό στον κορονοϊό. Τα απαραίτητα τεστ έγιναν σε όλους τους εργαζόμενους και τους φιλοξενούμενους, ενώ συνεχίζεται η ιχνηλάτηση.

Στο «κόκκινο» σε ό,τι αφορά στον αριθμό των νέων κρουσμάτων βρίσκονται οι περιφέρειες Αττικής, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λέσβου, Κρήτης, Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας, Ζακύνθου και Κοζάνης.

Πλέον, για 2 εβδομάδες αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στην δομή φιλοξενίας, εξαιρουμένου του προσωπικού της μονάδας, το οποίο μπορεί να εναλλάσσεται κάθε 48 ώρες. Επίσης, η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) στην ανωτέρω δομή φιλοξενίας, θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτή, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

Ανάλογα μέτρα αποφασίστηκαν για την μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων που βρίσκεται στο Μοσχάτο Αττικής, μετά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν χθες.

Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν από χθες στις 18:00 και έως την έκδοση των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν στους φιλοξενούμενους και στο προσωπικό της μονάδας.

Πού εντοπίστηκαν τα κρούσματα

10 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
107 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 44 συνδέονται με γνωστές συρροές και 6 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
9 στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 4 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Αχαΐας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών
1 κρούσμα στην Π.Ε. Δωδεκανήσων
1 κρούσμα στην Π.Ε. Ζακύνθου
8 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές
2 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
6 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 4 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα
3 κρούσματα στην Π.Ε Καβάλας
9 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 8 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα
1 κρούσμα στην Π.Ε. Κορινθίας
7 κρούσματα στην Π.Ε. Κυκλάδων
3 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου
2 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας
4 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων
6 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Σε καραντίνα δομή φιλοξενίας στον Βύρωνα και γηροκομείο στο Μοσχάτο

Με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, σε καραντίνα τίθεται η δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στον Βύρωνα, μετά τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν από τον ΕΟΔΥ.

Στη δομή εντοπίστηκαν 28 κρούσματα κι έτσι αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

-Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στην ανωτέρω δομή φιλοξενίας, εξαιρουμένου του προσωπικού της μονάδας, το οποίο μπορεί να εναλλάσσεται κάθε 48 ώρες.

-Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), στην ανωτέρω δομή φιλοξενίας θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτή, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από 31-08-2020 και ώρα 21.00 και για 14 ημέρες, έως 14-09-2020 και ώρα 21.00

Επιπλέον, λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων που βρίσκεται στο Μοσχάτο Αττικής αποφασίστηκε να τεθεί και η μονάδα αυτή σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων.

Ειδικότερα:

-Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στην ανωτέρω μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, εξαιρουμένου του προσωπικού της μονάδας.

-Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από 31-08-2020 και ώρα 18.00 και έως την έκδοση των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν στους φιλοξενούμενους και στο προσωπικό της μονάδας.

Η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για τη διασφάλιση της εφαρμογής των μέτρων αυτών.

Έκτακτα μέτρα και στο Ηράκλειο της Κρήτης ανακοινώθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Τα μέτρα αποφασίστηκαν μετά από έκτακτη σύσκεψη και πάρθηκαν με σκοπό τον περιορισμό διάδοσης του κορονοϊού.

Τα περιοριστικά μέτρα για το Ηράκλειο της Κρήτης:

• Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

• Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

• Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

• Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης στην Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει