Ενημέρωση με ένα κλικ

Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Ποιοι δεν θα ανοίξουν σήμερα – Όλα τα μέτρα

Ανοίγουν σήμερα Τρίτη οι βρεφονηπιακοί σταθμοί της χώρας με υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους σε αυτούς, αλλά όχι για τα βρέφη και τα νήπια, όπως συνέστησε η επιτροπή των ειδικών.

Ορισμένοι δήμοι της χώρας που έχουν καταγράψει αυξημένους αριθμούς κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες, έχουν ανακοινώσει πως δεν θα ανοίξουν τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, για λόγους προστασίας.

Τη συγκεκριμένη απόφαση έχει λάβει ο δήμος Κηφισιάς, καθώς και οι δήμοι της Λέσβου. Όπως άλλωστε υπογράμμισε η κυρία Μιχαηλίδου κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής της εμφάνισης: «είναι απόφαση των Δήμων εάν θέλουν αν ανοίξουν άλλη

Για τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, είναι απαραίτητο να λαμβάνονται αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Με βάση την επεξεργασία των επιδημιολογικών δεδομένων, αποφασίστηκε η επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών σε καθημερινή βάση, χωρίς περιορισμό στις δυναμικότητες και με την αυστηρή τήρηση των μέτρων και των οδηγιών:

1) Η χρήση μάσκας για τα παιδιά των βρεφονηπιακών είναι προαιρετική.

2) Υποχρεωτική είναι η χρήση μη ιατρικής μάσκας (ή σε ειδικές περιπτώσεις ασπίδας προσώπου) από όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς.

3) Διαχωρισμός των δραστηριοτήτων κατά τμήματα στο προαύλιο

4) Ειδική μέριμνα για τη σίτιση

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More