Ενημέρωση με ένα κλικ

Δήμος Αθηναίων: e-πλατφόρμα ενημέρωσης των πολιτών

Μια νέα ηλεκτρονική εφαρμογή πλήρους κι αναλυτικής ενημέρωσης των πολιτών για τις καθημερινές παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων στην πόλη, που ταυτόχρονα διευκολύνει και τις μετακινήσεις τους στα σημεία που οι παρεμβάσεις επηρεάζουν την κυκλοφορία, ξεκίνησε να λειτουργεί εδώ και λίγες μέρες.

Μέσω αυτής της εφαρμογής, η οποία είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://draseis.cityofathens.gr/ και προσβάσιμη τόσο από σταθερές συσκευές (ηλεκτρονικούς υπολογιστές), όσο και από «έξυπνες συσκευές» (κινητά τηλέφωνα και tablet), οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για τις δράσεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί ή υλοποιούνται αυτή την περίοδο από τη δημοτική Αρχή εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Αθηναίων. Μπορούν επίσης να ενημερώνονται και για όσα προγραμματίζονται να υλοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ειδικότερα, από την πλατφόρμα αυτή, οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται αρχικά για τις δράσεις που εμπίπτουν στις θεματικές ενότητες:
  • Απολυμάνσεις
  • Καθαριότητα
  • Αντιγκράφιτι
  • Έργα οδοποιίας
  • Πράσινο
  • Αναπλάσεις

Πολύ σύντομα στην πλατφόρμα ενημέρωσης θα συμπεριληφθούν κι άλλες κατηγορίες δράσεων, καθώς και σημεία ενδιαφέροντος στην πόλη όπως αυτά που αφορούν στην ανακύκλωση.

Με λίγα «κλικ» μέσω της πλατφόρμας, καθένας μπορεί να βρει πληροφορίες για κάποια δράση στον δήμο: Το σημείο που γίνεται, τη χρονική της διάρκεια, τον αρμόδιο για το έργο, επεξηγηματικά κείμενα, πληροφοριακό καθώς και φωτογραφικό υλικό.

Σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, με τη διαδικασία αυτή ενισχύεται η διαφάνεια στην πράξη, καθώς κάθε πολίτης μπορεί να αξιολογεί καθημερινά το έργο που παράγεται στον δήμο, αφού θα είναι ενημερωμένος για αυτό. Ταυτόχρονα, βελτιώνεται η καθημερινότητά του, καθώς, για παράδειγμα, ο κάτοικος ή ο επισκέπτης θα έχει έγκαιρη ενημέρωση για το κλείσιμο ενός δρόμου στη διάρκεια ενός έργου οδοποιίας και θα μπορεί να κάνει τον προγραμματισμό του, αν πρέπει για κάποιο λόγο να βρεθεί στην συγκεκριμένη περιοχή.

«Με όπλο μας της τεχνολογία, ενισχύουμε τη διαφάνεια και προσφέρουμε τα μέσα για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών. Υλοποιούμε βήμα – βήμα τη στρατηγική μας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δήμου για να κερδίσουμε ολοκληρωτικά τη μεγάλη μάχη με τη γραφειοκρατία. Για να αλλάξουμε ριζικά τη σχέση του δήμου με τους πολίτες και να τους προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας» τονίζει με αφορμή τη λειτουργία της νέας αυτής ηλεκτρονικής εφαρμογής ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Η νέα αυτή πλατφόρμα αποτελεί ένα ακόμα έργο της ΔΑΕΜ ΑΕ, της Αναπτυξιακής Εταιρείας Μηχανογράφησης και Πληροφορικής του δήμου Αθηναίων, που ανέλαβε το σχεδιασμό και την υλοποίησή του.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More