Ενημέρωση με ένα κλικ

Πήραν με τη σειρά τα περίπτερα και «μοίρασαν» πρόστιμα στη Λαμία

«Φωτιά» πήραν τα μπλοκ των αστυνομικών υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, για τη βεβαίωση προστίμων σε εργαζόμενους σε περίπτερα οι οποίοι δε φορούσαν μάσκα.

Στα περισσότερα από τα περίπτερα του κέντρου της Λαμίας έπεσαν πρόστιμα των 150 ευρώ, καθώς σύμφωνα με την ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε στις 8/8/20 για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του νέου κορωνοϊού είναι υποχρεωτική η μάσκα για τους εργαζόμενους σε αυτά.

Οπωσδήποτε άγνοια νόμου, ειδικά σε επαγγελματίες δε συγχωρείται, ωστόσο όπως υποστήριξε στο LamiaReport περιπτεράς θα μπορούσε να υπάρξει μια απλή προειδοποίηση.

«Εγώ προσωπικά δεν το είχα καταλάβει, καθώς εμείς δεν ερχόμαστε σε άμεση επαφή με τον πελάτη και θεώρησα ότι δεν είναι αναγκαίο να τη φοράω. Από τη στιγμή που λένε πως υπάρχει θέμα δημόσιας υγείας καλώς πράττουν, αλλά δε θα μπορούσε να γίνει μία σύσταση πρώτα αφού διαπίστωσαν ότι οι περισσότεροι, αν όχι όλοι από μας, δεν τις φορούσαμε;» αναρωτιέται ο μεροκαματιάρης επαγγελματίας που την ίδια ώρα βλέπει γνωστούς παραβατικούς πολίτες να δημιουργούν προβλήματα στις συγκοινωνίες και γενικά σε κάθε χώρο όπου υπάρχει συγχρωτισμός και επιβάλλεται ο γενικός πληθυσμός να φοράει μάσκα.

Για την ιστορία να θυμίσουμε την κοινή υπουργική απόφαση που επιβάλει στο γενικό πληθυσμό και στους εργαζόμενους την εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19  (Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.50176/2020 – ΦΕΚ Β’ 3330/08-08-2020).

Ειδικότερα στο άρθρο 1 αναφέρεται η υποχρέωση χρήσης μάσκας σε χώρους συνάθροισης κοινού με τις επιχειρήσεις να περιγράφονται ανά ΚΑΔ όπου υπάρχει και ο 47.19 (Άλλο λιανικό εμπόριο σε μη εξειδικευμένα καταστήματα).

Σε περίπτωση εργαζομένων που δεν τηρούν τους κανόνες του άρθρου 1, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, επιβάλλεται στην επιχείρηση για κάθε παράβαση διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ.

ΠΗΓΗ: lamiareport.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει