Ενημέρωση με ένα κλικ

Tουρκικά ΜΜΕ: Πυρά κατά Μέρκελ μετά τη στήριξη στην Ελλάδα- «Έπεσε η μάσκα» σχολιάζουν

Τα πυρά τους κατά της Γερμανίδας Καγκελαρίου Μέρκελ στρέφουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αλλά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά τις υποστηρικτές της δηλώσεις ότι «πρέπει να πάρουμε σοβαρά όσα λένε οι Έλληνες φίλοι μας, πρέπει να τους στηρίξουμε όπου έχουν δίκιο».

Ειδικά στο Twitter, το hashtag «WearewithErdogan» (Είμαστε με τον Ερντογάν) βρίσκεται στην πρώτη θέση με τους φιλοκυβερνητικούς χρήστες να προχωρούν σε ένα εθνικιστικό παραλήρημα αναφέροντας ενδεικτικά ότι «Δε θα υποκύψουμε στις Σεβρές στην Ανατολική Μεσόγειο» και «Είμαστε στο πλευρό του Ερντογάν μέχρι το θάνατο».

Η εφημερίδα Yeni Şafak στην ιστοσελίδα της έχει ένα δημοσίευμα με τίτλο  «Η Μέρκελ αποκάλυψε την πλευρά της». Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Γερμανίδα καγκελάριος είπε ότι «ως κράτη μέλη της ΕΕ, έχουμε όλοι καθήκον να λάβουμε σοβαρά υπόψη τα δικαιώματα των Ελλήνων φίλων μας και αυτά που λένε και να τα υποστηρίξουμε όπου είναι σωστά. Αλλά προσπάθησα να κρατήσω την ένταση να μην κλιμακωθεί. Αυτό είναι μερικές φορές εφικτό μόνο με τις δύο πλευρές να μιλούν ξανά και ξανά. Οι συζητήσεις εκεί σχετικά με το μερίδιο των οικονομικών ζωνών μπορούν να διεξαχθούν μόνο από κοινού. Η Γερμανία προσπαθεί να το κάνει». Επισημαίνει δε ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος αναφέρθηκε στην Τουρκία τονίζοντας ότι η Τουρκία είναι σύμμαχος του ΝΑΤΟ και πρόκειται για διαμάχη μεταξύ των δύο μελών του ΝΑΤΟ. Αυτό δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους».

Αντίστοιχα, το T24 δημοσιεύει άρθεο με τίτλο«Μέρκελ: Οι χώρες της ΕΕ υποχρεούνται να υποστηρίξουν την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο», ενώ η Odatv γράφει ότι «Και η Μέρκελ επέλεξε πλευρά στην Ανατολική Μεσόγειο».

Στο ίδιο μήκος κύματος και το Ntv.com.tr που γράφει «Μήνυμα υποστήριξης προς την Ελλάδα από τη Γερμανία».

Στο μεταξύ, σκανδαλώδη χαρακτηρίζει τη δήλωση της Μέρκελ η ιστοσελίδα της Hurriyet.com.tr υπογραμμίζοντας «Μέρκελ: Έκανε σκανδαλώδη κίνηση ζητώντας διάλογο από τη μία πλευρά». «Η μάσκα έπεσε. Η Μέρκελ επέλεξε την πλευρά της. Υποστήριξη στην Ελλάδα» γράφει η Milliyet.com.tr.

Φωτιά από τους υποστηρικτές του Ερντογάν πήρε και το τουίτερ με το hastag “WearewithErdogan”. Χρήστης του μέσου κοινωνικής δικτύωσης σχολιάζοντας τη στάση της Μέρκελ γράφει «Έτσι, είναι πάλι όλοι μαζί, αλλά ο Πρόεδρος Ερντογάν μόνος. Είμαστε μαζί σας μέχρι το θάνατο».

Άλλος χρήστης σημειώνει «Δε θα υποκύψουμε στις νέες Σεβρές που επιβάλλονται στην Ανατολική Μεσόγειο. Είμαστε με τον Ερντογάν ενάντια στην κακή συμμαχία.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More