Ενημέρωση με ένα κλικ

Αυτές τις μάσκες πρέπει να φοράνε τα παιδιά στο σχολείο

Ειδική αναφορά στις μάσκες που θα πρέπει να φορούν τα παιδιά από την ημέρα που θα ανοίξουν τα σχολεία, δηλαδή στις 7 Σεπτεμβρίου αλλά και στα πρωτόκολλα υγείας που θα πρέπει να ακολουθούν δάσκαλοι και παιδιά έκανε ο πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Λοιμωξιολόγων και μέλος την επιτροπής Λοιμωξιολόγων για τον κορωνοϊό, Παναγιώτης Γαργαλιάνος.

Ο κος Γαργαλιάνος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, εξήγησε ότι η μάσκα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερων προδιαγραφών. Συστήνει, μάλιστα, τη βαμβακερή μάσκα, η οποία θα πρέπει να πλένεται καθημερινά, ενώ τόνισε ότι θα δοθούν ακριβείς οδηγίες με ειδικά σποτάκια και ενημέρωση από τους εκπαιδευτικούς. Παράλληλα συμβούλευσε τους γονείς να προμηθεύονται τις μάσκες από φαρμακεία και όχι από οπουδήποτε, για να είναι σίγουροι για την ποιότητα και την ασφάλειά τους. svg%3E

Αναφορικά με τα πρωτόκολλα που θα ακολουθηθούν ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος προέταξε ότι τα παιδιά θα βγαίνουν στο προαύλιο ανά ομάδες, δεν θα βγαίνουν διάλειμμα όλες οι τάξεις του σχολείου στον ίδιο χώρο, ενώ συζητείται και το θέμα αλλαγής ωραρίου. Στόχος, σύμφωνα με ό,τι υποστήριξε, είναι να μην κλείσει το σχολείο στην περίπτωση κρούσματος.

Από την άλλη ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση που τα δεδομένα αλλάξουν και υπάρξει επιδείνωση του επιδημιολογικού φορτίου στη χώρα το σενάριο της τηλεκπαίδευσης είναι πάντα υπαρκτό. Παράλληλα, ανέφερε ότι θα συζητηθεί το θέμα των εξωσχολικών δραστηριοτήτων και τόνισε ότι οι αποφάσεις εξαρτώνται από τα επιδημιολογικά δεδομένα. svg%3E

«Εδώ και πολλούς μήνες, πολλές εβδομάδες συνεργαζόμαστε με την επιτροπή λοιμωξιολόγων, για να ορίσουμε πώς θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία», τόνισε μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΘΕΜΑ 104,6 η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, υπογραμμίζοντας ότι η επιτροπή θα συνεδριάσει και πάλι τέλη Αυγούστου, ώστε να ληφθούν υπόψιν και τα μέχρι τότε επιδημιολογικά δεδομένα.

«Η απόφαση για επιστροφή των μαθητών στα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου ήταν ομόφωνη, αρκεί να είναι αυξημένα τα μέτρα προστασίας», επεσήμανε η κ. Κεραμέως, η οποία αναφέρθηκε ξανά στα μέτρα αυτά, λέγοντας ότι η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική για μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ ακόμα είναι υπό συζήτηση το από ποια ηλικία και πάνω θα φοράνε μάσκα τα παιδιά.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει