Ενημέρωση με ένα κλικ

Σύψας: Πιθανά νέα μέτρα πριν τη Δευτέρα – Στο τραπέζι η επιστροφή των SMS τοπικά

Για μεγάλο κίνδυνο διασποράς του κορoνοϊού στην κοινότητα, από την επιστροφή των αδειούχων στα αστικά κέντρα, έκανε λόγο ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι ταξιδιώτες κινδυνεύουν να πυροδοτήσουν την επιδημία με την επιστροφή τους και συμβούλεψε όσους επιστρέφουν από διακοπές να «θεωρήσουν τον εαυτό τους μολυσμένο» και να θέσουν τον εαυτό τους σε ένα 7ημερο οικιοθελή αυτοπεριορισμό.

«Πρέπει να προστατεύουν τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικωμένους στην οικογένειά τους», σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως «δεν χρειάζεται να επιβληθεί ή να δοθεί κάποια οδηγία από την Πολιτεία, είναι ευθύνη του καθενός μας να προστατεύει τις ευπαθείς ομάδες, είναι αυτονόητο».

Ερωτηθείς για το αν πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα, όπως η επιστροφή του SMS, τόνισε ότι «είναι πάνω στο τραπέζι η επιστροφή του SMS τοπικά, γεωγραφικά αν υπάρχει κάπου μεγάλη διασπορά του ιού».

Πρόσθεσε, ότι οι ειδικοί «επιτηρούμε συνεχώς την πανδημία». «Δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν νέα μέτρα πριν τη Δευτέρα, και χθες κάναμε προτάσεις στην κυβέρνηση».

Αναφορικά με την έναρξη των σχολείων, ανέφερε πως «δεν έχουμε λάβει ακόμα αποφάσεις για τα σχολεία, την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου θα ληφθούν οι αποφάσεις, σίγουρα θα ανοίξουν», τόνισε.

«Σε περιοχές που δεν έχουν μεγάλο φορτίο, θα ανοίξουν σε κανονικές συνθήκες με τα παιδιά να φορούν μάσκα. Σε περιοχές με υψηλό φορτίο (όπως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη) ενδεχομένως τα σχολεία να ανοίξουν όπως άνοιξαν στα τέλη Μάη».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει