Ενημέρωση με ένα κλικ

Ευρωζώνη: Στις 54,9 μονάδες ο δείκτης PMI

Η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη επέστρεψε σε ήπια ανάπτυξη τον Ιούλιο καθώς άρχισαν να αίρονται κάποιοι από τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί για να σταματήσει η εξάπλωση του νέου κορονοϊού, η ανάκαμψη όμως στον κυρίαρχο κλάδο των υπηρεσιών ήταν λιγότερο έντονη από το αναμενόμενο.

Η οικονομία της Ευρωζώνης συρρικνώθηκε κατά 12,1% το τελευταίο τρίμηνο, ενώ οι οικονομολόγοι προβλέπουν ανάπτυξη 8,1% για το τρέχον τρίμηνο.

Ο δείκτης ΡΜΙ της IHS Markit, που αποτελεί καλή ένδειξη οικονομικής ευρωστίας, έκανε άλμα στις 54,9 μονάδες έναντι 48,5 τον Ιούνιο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις που προέβλεπαν 54,8 μονάδες. Βρισκόταν επί τέσσερις μήνες χαμηλότερα από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση της οικονομίας. Ο ρυθμός ανάπτυξης που καταγράφηκε στην τελευταία μέτρηση είναι ο ταχύτερος από τον Ιούνιο του 2018.

«Η Γαλλία και η Γερμανία γνώρισαν ιδιαίτερα ισχυρή άνοδο, ενώ Ισπανία και Ιταλία κατέγραψαν ανανέωση της ανάπτυξη καθώς συνεχίστηκε η άρση των μέτρων περιορισμού της COVID-19», σχολίασε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει