Ενημέρωση με ένα κλικ

Η Επιτροπή λοιμωξιολόγων απέρριψε την αύξηση της πληρότητας στα πλοία

Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στον Ant1 σχολίασε πως «Έχουν φτάσει στα όριά τους οι ακτοπλοϊκές, όμως η Επιτροπή είναι αυστηρή». Όπως έχει γίνει γνωστό, παρατηρείται έλλειψη εισιτηρίων, λόγω του ότι αυτά ταξιδεύουν με το 65% των επιβατών τους, ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός, δεν θα υπάρξει αύξηση, αφού η Επιτροπή απέρριψε το ενδεχόμενο.

Ο κ. Θεοχάρης τόνισε πως «δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε εύκολη χρονιά» και σημείωσε ότι «Φέτος, η χώρα κάνει επένδυση, δεν έχει τεθεί στόχος», επισημαίνοντας πως ο λόγος που δεν μπορεί να υπάρξει στόχος για τον Τουρισμό είναι ότι υπάρχει μια σειρά από παράγοντες που δεν ελέγχει η Ελλάδα.

Σχετικά με την εισαγωγή κρουσμάτων, είπε πως «η χώρα είναι απολύτως θωρακισμένη», ενώ εξήγησε πως γίνεται έλεγχος στο 10-12% αυτών που μπαίνουν, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι, για όσους έρχονται από την Αγγλία, γίνονται παραπάνω έλεγχοι.

Σχετικά με το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», ο κ. Θεοχάρης είπε πως θα πάρει το μεγαλύτερο ποσοστό όσων έκαναν αίτηση, ενώ ανακοίνωσε «σε μία –δύο μέρες θα βγάλουμε τους τελικούς πίνακες». Στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί 2.000 ξενοδοχεία ήδη και, όπως είπε ο υπουργός, θα ανοίξει ξανά η πλατφόρμα, για να μπουν κι άλλα.

Ο Χάρης Θεοχάρης αναφέρθηκε και στο μέτρο στήριξης των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα, αφού ψηφίστηκε χθες το μέτρο της επιχορήγησης επιταγών 300 ευρώ για διακοπές. Εξήγησε ότι θα δίνεται όπως τα κουπόνια για βενζίνη και μεταφορικά, με τη μορφή voucher.

Σχετικά με την υπαγωγή των ξεναγών στα προγράμματα στήριξης, απάντησε πως ερευνάται το ενδεχόμενο να μπουν σε αυτό των 534 ευρώ.

Αναφορικά με την κρουαζιέρα, είπε πως ανοίγει την 1η Αυγούστου, με αυστηρό πρωτόκολλο, όμως ξεκαθάρισε πως «είναι επένδυση για του χρόνου».

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει