Ενημέρωση με ένα κλικ

Δένδιας: Η έξοδος του Barbaros στην κυπριακή ΑΟΖ παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο

Μιλώντας στον Ant1, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επισήμανε ότι «Η έξοδος του Μπαρμπαρός στην κυπριακή ΑΟΖ παραβιάζει κατάφορα το Διεθνές Δίκαιο».

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Κύπριο ομόλογό του ξεκαθαρίζοντας ότι η Ελλάδα θα στηρίξει την κυπριακή Δημοκρατία σε όποιο επίπεδο επιθυμεί.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο διαλόγου με την Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι «Η Ελλάδα είναι πάντα ανοικτή στο να βρει τρόπο σοβαρού διαλόγου με την Τουρκία, αλλά πρέπει η Άγκυρα να απέχει από παραβατικές συμπεριφορές», σημείωσε ο κ. Δένδιας.

Επιπλέον, τόνισε ότι η Τουρκία δεν πρέπει να βασιστεί στις καλές σχέσεις του προέδρου Ερντογάν με τον πρόεδρο Τραμπ, γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες παίρνουν πάντα το μέρος του Διεθνούς Δικαίου.

Σχετικά με τον ρόλο που έπαιξε η Γερμανίδα καγκελάριος στην πρόσφατη κρίση στο Καστελόριζο, ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι η κ. Μέρκελ έχει ένα πολύ αυξημένο κύρος στην Ε.Ε και ασκεί και την προεδρία της ΕΕ προσθέτοντας ότι έχει και το θεσμικό καθήκον να χειριστεί τα θέματα που αφορούν την ΕΕ.

Κλείνοντας, ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε και τη στάση του Γάλλου προέδρου, Μακρόν προσθέτοντας και τις πολύ καλές διμερείς σχέσεις που έχουμε αναπτύξει με την Ισπανία.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει