Ενημέρωση με ένα κλικ

Προς νέα παράταση τα μειωμένα ενοίκια για εστίαση και τουρισμό

Η  Κυβέρνηση εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο μιας νέας παράτασης, έως τον Σεπτέμβριο ή και τον Οκτώβριο για τα μειωμένα κατά 40% ενοίκια που καταβάλουν οι επιχειρήσεις στον κλάδο της εστίασης και του τουρισμού, μαζί με την χορήγηση της αποζημίωσης 30% επί της απώλειας στο εισόδημα (η οποία συμψηφίζεται με μελλοντικές φορολογικές υποχρεώσεις).

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τονίζει πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρεμβαίνει για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ιδιωτικά συμφωνητικά όπως είναι τα μισθώματα ακινήτων.

Η ΠΟΜΙΔΑ από την πλευρά των ιδιοκτητών ακινήτων και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών από την πλευρά των ενοικιαστών, έχουν καταθέσει κοινή πρόταση για οικειοθελείς μειώσεις στα ενοίκια με αντιστάθμισμα τη μείωση των φόρων για τους ιδιοκτήτες.

Συγκεκριμένα, οι φορείς ζητάνε να υπάρξει ρύθμιση που να προβλέπει ότι όσοι ιδιοκτήτες κρίνουν οι ίδιοι και αποδέχονται οικειοθελώς να συνεχιστεί προσωρινά η μείωση ενοικίου μέχρι το πολύ 31.12.2020 και μέχρι το πολύ 40%, (και μετά να ισχύσει το πλήρες μίσθωμα), να έχουν ως κίνητρο την ίδια ελάφρυνση που το κράτος έδωσε και σε εκείνους που τους μείωσε αναγκαστικά τα μισθώματά τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΜΙΔΑ κ. Στράτος Παραδιας «οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες δεν θα θιγούν στο παραμικρό από ένα τέτοιο μέτρο, το οποίο δεν θα τους αφορά. Ο κάθε ιδιοκτήτης θα είναι ελεύθερος να κρίνει τι τον συμφέρει σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση, και όχι πλέον υποχρεωμένος να υποστεί αναγκαστική μείωση στο μίσθωμά του».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει