Ενημέρωση με ένα κλικ

Θεσσαλονίκη: Διμοιρία των ΜΑΤ σε συνέλευση οπαδών! (ΦΩΤΟ)

Περίεργα πράγματα γίνονται στη Θεσσαλονίκη, καθώς για ακόμη μια φορά, διμοιρία των ΜΑΤ για δεύτερη φορά βρίσκεται σε περιοχή του νομού για λόγο που δεν συνάδει με τα αστυνομικά καθήκοντα της.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Νάκος

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ και συγκεκριμένα το Τμήμα Αθλητικής Βίας, βρέθηκαν για δεύτερη φορά στο Ασβεστοχώρι, αυτή τη φορά για επιτήρηση συνέλευσης οπαδικού συνδέσμου.

Αστυνομικές πηγές υπό το καθεστώς ανωνυμίας επιβεβαιώνουν στο Securitynews.gr, ότι η ΕΛ.ΑΣ φέρεται να έχει “κλειδώσει” στο ραντάρ της τον συγκεκριμένο οπαδικό σύνδεσμο, καθώς θεωρεί πως μέσω στενής παρακολούθησης “θα αποφευχθούν τυχόν παραβατικές ενέργειες”.

Nα σημειωθεί, ότι το περιστατικό επιβεβαιώνει επίσημα και η ΕΛ.ΑΣ έπειτα από ερώτηση του Securitynews.gr.

“Στα κάγκελα και οι συνδικαλιστές”

Έντονη αντίδραση και από τους συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ στη Θεσσαλονίκη, με τον Γιώργο Χατζόπουλο, Γενικός Γραμματέας ΕΑΥΘ, να δηλώνει στο Securitynews.gr : “Tο ζήτημα τoυ οπαδισμού στην Ελλάδα, πρέπει να αντιμετωπιστεί με γενναίες αποφάσεις, για να μπορέσει να κλείσει ο φαύλος κύκλος της τυφλής οπαδικής βίας. Δεν είναι λύση να απασχολούνται αστυνομικές δυνάμεις σε ψησίματα και συνελεύσεις οπαδικών οργανώσεων”.

Κρίνεται αναγκαίο να απαντηθεί για ποιον ακριβώς λόγο η ΓΑΔΘ δεσμεύει για ακόμη μια φορά αστυνομικές δυνάμεις και δη τα ΜΑΤ για επιχειρήσεις που κάλλιστα μπορούν να υλοποιήσουν υπό άκρα μυστικότητα τόσο το Τμήμα Αθλητικής Βίας, όσο και η Κρατική.

Εν έτη 2020 και σε συνδυασμό με την τρομακτική έλλειψη αστυνομικών στο Σώμα τη Ελληνικής Αστυνομίας, θεωρούμε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις θα έπρεπε να χρησιμοποιούνται με εποικοδομητικό, ουσιώδη και πιο αποτελεσματικό τρόπο.

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει