Ενημέρωση με ένα κλικ

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας τριών βουλευτών αποφάσισε η Ολομέλεια

Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε υπέρ της άρσης ασυλίας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Νίνας Κασιμάτη.

 

Η άρση ασυλίας της κ. Κασιμάτη αποφασίστηκε μετά από υποβολή εγκλήσεως σε βάρος της από φυσικά πρόσωπα-αστυνομικούς, εξαιτίας πολιτικού σχολίου που έκανε “χιουμοριστικά”, όπως η ίδια ανέφερε, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο πλαίσιο της πολιτικής της δραστηριότητας.

 

Από 187 βουλευτές που πήραν μέρος στην ψηφοφορία, υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν 100, κατά ψήφισαν 81 και 6 βουλευτές δήλωσαν παρών.

 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να διαβιβαστεί η σημερινή της ομιλία, η δικογραφία και τα πρακτικά της συζήτησης που έχει προηγηθεί στην επιτροπή δεοντολογίας, στο επιστημονικό συμβούλιο προκειμένου να αποφανθεί για την ορθή ερμηνεία του άρθρου 62 του Συντάγματος.

Ειδικότερα, ζήτησε να αποφανθεί το Επιστημονικό Συμβούλιο αν είναι συνταγματικά επιτρεπτό να αίρεται ασυλία βουλευτή για τη δίωξή του, εξαιτίας διατύπωσης σχολίου στο πλαίσιο της πολιτικής του δραστηριότητας.

“Το ζήτημα είναι εξόχως σοβαρό, διασταυρώνεται με τη δημοκρατική αρχή, την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, την κοινοβουλευτική αρχή και την κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα νομική θέση του βουλευτή”, είπε η βουλευτής η οποία τόνισε επίσης ότι το σχόλιο της ήταν εντός της πολιτικής της δραστηριότητας και συνεπώς η έγκλησή της ασκήθηκε εξόχως καταχρηστικα σημείωσε η κα.Κασιμάτη

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει