Ενημέρωση με ένα κλικ

Εξαδάκτυλος: Αποτύχαμε να πείσουμε για τη χρήση της μάσκας, δεν προστατεύουν οι ασπίδες

Απογοητευμένος από το γεγονός ότι οι πολίτες δεν ακολούθησαν τη σύσταση των γιατρών για χρήση της μάσκας, εμφανίστηκε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στο Open.

«Έπρεπε να έρθουν τα πρόστιμα για να πειστεί ο κόσμος», εξήγησε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

«Δεν καταφέραμε ποτέ να πείσουμε τον κόσμο για τη χρήση της μάσκας. Δεν μπορούσαμε πέραν της σύστασης να επιβάλλουμε ως γιατροί τη χρήση της. Το ίδιο ισχύει και για τις θεραπείες και για τις επεμβάσεις. Ο γιατρός συστήνει κι ο ασθενής επιλέγει», συμπλήρωσε.

«Δεν είπαμε ποτέ να μην χρησιμοποιείται η μάσκα στις εκκλησίες», προσέθεσε και ουσιαστικά προανήγγειλε πως το μέτρο θα εφαρμοστεί και στις εκκλησίες.

Έκρουσε, μάλιστα, τον κώδωνα του κινδύνου για τις μάσκες με φίλτρο, «καθώς προστατεύουν αυτόν που την φορά, όχι όμως και τους γύρω του, καθώς αν έχει τον ιό, τον διασπείρει».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως οι ασπίδες δεν αντικαθιστούν τις μάσκες και δεν παρέχουν ασφάλεια. «Οι κάθετες για παράδειγμα βοηθούν στην περίπτωση που κάποιος που εργάζεται σε μια κουζίνα ταχυφαγείου. Οι άλλες που στηρίζονται στο πηγούνι είναι… διακοσμητικές».

Επιπλέον, σημείωσε πως «τα σχολεία θα ανοίξουν με κανόνες» και παρουσιάστηκε απαισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας μες στο καλοκαίρι, αφού «είμαστε πολύ κοντά στο να μην τα καταφέρουμε καλά το καλοκαίρι».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει