Ενημέρωση με ένα κλικ

Λαζανάς: Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες

«Η μάσκα πρέπει να χρησιμοποιείται σε όσους κλειστούς χώρους υπάρχει συνωστισμός, ακόμη και σε εκκλησίες ή εμπορικά κέντρα» τόνισε ο λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης.

Όπως υπογράμμισε, ο κορoνοϊός κυκλοφορεί και μεταδίδεται εύκολα όταν δεν λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα, ενώ παρατήρησε ότι αυξάνονται τα κρούσματα σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον κ. Λαζανά, εν μέσω επιδημίας πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, ενώ σημείωσε ότι, δεδομένου πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει δηλώσει ότι το εμβόλιο δεν θα έρθει πριν το 2021, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πολλά μέτρα στη διάθεσή μας.

«Αν μια επιδημία πρέπει να τιθασευτεί, αυτό γίνεται μόνο με την χρήση του εμβολίου όπου ένα αριθμός πληθυσμού θα εμβολιαστεί και θα αποκτήσει αντισώματα» ανέφερε.

Για τη χρήση μάσκας σχολίασε ότι υπήρχε σύσταση να χρησιμοποιείται στα σούπερ μάρκετ, ωστόσο το μέτρο άρχισε να εφαρμόζεται με την πιθανή επιβολή προστίμου, καθώς ο κόσμος είχε αρχίσει να χαλαρώνει.

«Αυτό στο οποίο δεν συμφωνώ με την κοινωνία είναι ότι πρέπει να υπάρχει ένας από πίσω και να κόβει χαρτάκια και κλήσεις για να συμμορφωνόμαστε. Από μόνοι μας πρέπει να αυτοπεριοριστούμε», σχολίασε.

«Όταν είμαστε ο ένας πάνω στον άλλο, προφανώς θα γίνει μετάδοση του ιού» επισήμανε, ενώ παρατήρησε ότι «αυτή τη στιγμή μολύνονται πιο πολύ οι νέοι», συμπληρώνοντας ότι αν και είναι πιο ανθεκτικοί, όσο αυξάνονται τα κρούσματα σε αυτούς είναι πιθανό να μεταδοθεί ο κορoνοϊός και σε άλλα άτομα.

Τέλος, για τη χρήση μάσκας παραδέχθηκε ότι «δεν είναι εύκολο», ενώ πρόσθεσε ότι «δεν γίνεται διαφορετικά» καθώς δεν υπάρχουν πολλά μέτρα προφύλαξης και επεσήμανε ότι τα σταγονίδια μεταδίδονται ευκολότερα σε κλειστούς χώρους.

 

Με πληροφορίες από Skai.gr/sputnik.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More