Ενημέρωση με ένα κλικ

“Μένουμε συνεπείς” στις αρχές και τις αξίες μας

Του Θοδωρή Βγενή
Σε αυτό το γενικότερο κλίμα αφορισμού έχω την ανάγκη να εκφράσω τη δική μου άποψη. Στο δικό μου μυαλό είναι κρυστάλλινα καθαρό, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Αυτό το λαϊκίστικο αφήγημα, καταρρέει παταγωδώς, αν παρατηρήσει κανείς την πορεία, αλλά και τη στάση ζωής του καθενός.
Πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν επαγγελματίες που στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και βάζουν μπροστά τον σεβασμό, αλλά και την ανάγκη να υπηρετήσουν την αλήθεια και την αμερόληπτη, πολυφωνική, υψηλού επιπέδου ενημέρωση.
Δεν αισθάνομαι την ανάγκη να απολογηθώ για τρίτους, οι οποίοι επέλεξαν να παρεκκλίνουν από τις βασικές αρχές και αξίες που διέπουν το δημοσιογραφικό έργο. Αισθάνομαι την ανάγκη να καταστήσω σαφές όμως, ότι το μεγαλύτερο μέρος των συναδέλφων, αγωνίζεται καθημερινά και πολλές φορές υπό αντίξοες συνθήκες για να ενημερώνει το κοινό.
Σε κάθε περίπτωση, όλοι μας θα κριθούμε αυστηρά από αυτούς που πρέπει, δηλαδή από τους πολίτες. Και οι πολίτες δεν είναι αφελείς, διαβάζουν, ακούνε, βλέπουν και στο τέλος επιλέγουν. Και αυτή την επιλογή τιμώ και θα συνεχίσω να τιμώ, γιατί η δουλειά μου έχει ένα και μόνο βασικό γνώμονα, τον σεβασμό στον αναγνώστη, τον τηλεθεατή, τον ακροατή. Αυτή ακριβώς η δύναμη της επιλογής που έχει ο κόσμος, είναι που δείχνει τον δρόμο.
Το τσουβάλιασμα θυμίζει άλλες εποχές, άλλες κοινωνίες και θαρρώ ότι ορισμένοι στην αξιωματική αντιπολίτευση, έχουν υποπέσει σε μέγα σφάλμα συγχέοντας τους τίμιους εργάτες της ενημέρωσης, με κάποιους δουλοπρεπείς, τσαρλατάνους της δημοσιογραφίας που καπηλεύονται τον κόπο, τον ιδρώτα και την αξιοπρέπεια των πολλών.
Ο Θοδωρής Βγενής είναι δημοσιογράφος στο ΟΠΕΝ

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει