Ενημέρωση με ένα κλικ

Δύο σεισμοί στην Κρήτη

Δύο σεισμοί σημειώθηκαν στην Κρήτη το βράδυ της Παρασκευής. Πιο συγκεκριμένα ο πρώτος είχε μέγεθος 4.7 της κλίμακας ρίχτερ,  με το επίκεντρο της δόνησης να εντοπίζεται 59 χιλιόμετρα νότια του Αγίου Νικολάου.

Ο δεύτερος έγινε στις 00:17, με μέγεθος 4.5 της κλίμακας ρίχτερ, σε απόσταση 414 Χλμ. ΝΝΑ της Αθήνας, με το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 50 Χλμ. Ν της Άρβης, όπως ανακοίνωσε το Ενιαίο Εθνικό Σεισμολογικό Δίκτυο, του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Εκ μέρους των φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα, στις 00:17 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.5 στην κλίμακα Richter. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 414 Χλμ. ΝΝΑ της Αθήνας.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 50 Χλμ. Ν της Άρβης.

Νωρίτερα, είχε σημειωθεί και άλλος σεισμός 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στην ίδια περιοχή με εστιακό βάθος 20.9 χλμ. και επίκεντρο θαλάσσια περιοχή 56 χλμ νότια της Άρβης. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,4 ρίχτερ με το επίκεντρο της δόνησης να εντοπίζεται 59 χιλιόμετρα νότια του Αγίου Νικολάου”

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει