Ενημέρωση με ένα κλικ

Μάσκες: Αυστηροποιούνται οι έλεγχοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι, όχι για να τιμωρήσουμε το επιβατικό κοινό, αλλά γιατί δεν πρέπει σε αυτή τη φάση να χαλαρώσουμε, ειδικά στα ΜΜΜ», δήλωσε αναφορικά με τη χρήση μάσκας ο Κώστας Αχ. Καραμανλής.

 

Αυτό δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο οποίος παραδέχθηκε πως υπάρχουν κρούσματα μη χρήσης μάσκας.

Ενημέρωσε, δε, πως το υπουργείο έχει ζητήσει τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς αυτή -και μόνον αυτή- μπορεί να επιβάλλει πρόστιμα για υγειονομικές παραβάσεις.

«Έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι, όχι για να τιμωρήσουμε το επιβατικό κοινό, αλλά γιατί δεν πρέπει σε αυτή τη φάση να χαλαρώσουμε, ειδικά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς», σημείωσε.

Παράλληλα, υπενθύμισε πως τι η τιμή του εισιτηρίου μειώθηκε μετά από πολλά χρόνια από το 1,40 ευρώ στο 1,20 ευρώ και ότι η κυβέρνηση θέλει να δώσει κίνητρα, ώστε οι επιβάτες να στραφούν στη χρήση καρτών και να αυξηθούν τα έσοδα.

«Δεν είναι εύκολη η εξίσωση μεταξύ της ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών και της διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας. Είναι μία δύσκολη εξίσωση και ανάλογα με τις συνθήκες προσαρμόζουμε τις πολιτικές μας», κατέληξε.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει