Ενημέρωση με ένα κλικ

Στην Ουάσινγκτον η μεγαλύτερη διαδήλωση για τον θάνατο του Τζόρτζ Φλόιντ

Μεγάλο μέρος του κέντρου της πόλης έχει αποκλειστεί από το πρωί, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου

Ξεκίνησε η συγκέντρωση των πρώτων διαδηλωτών, διαμαρτυρόμενων για τον ρατσισμό και τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στην Ουάσινγκτον. Οι διαδηλωτές συγκεντρώνονται σε αρκετή απόσταση από τον Λευκό Οίκο γύρω από τον οποίο έχουν τοποθετηθεί φράχτες ασφαλείας.

Η συμμετοχή διαδηλωτών αναμένεται σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων στη σημερινή κινητοποίηση, με αυτή να θεωρείται η μεγαλύτερη εξ ενάρξεως των διαδηλώσεων, 9 ημέρες πριν.

Μεγάλο μέρος του κέντρου της πόλης έχει αποκλειστεί από το πρωί, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου, ενώ ταυτόχρονα πάνω από δέκα συλλογικότητες κάλεσαν τους Αμερικανούς πολίτες να κατακλύσουν τους δρόμους της Ουάσινγκτον.

Μεγάλες συγκεντρώσεις αναμένονται επίσης σε πολλές άλλες πόλεις των ΗΠΑ, όπως στη Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι ή τη Μινεάπολη.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο αρχηγός της αστυνομίας του Σιάτλ ανακοίνωσε την απαγόρευση χρήσης δακρυγόνων από τους αστυνομικούς για διάστημα 30 ημερών.

Με την σειρά της, η αστυνομία της Μινεάπολις ανακοίνωσε επίσης την Παρασκευή ότι στο εξής απαγορεύεται στους αστυνομικούς να ακινητοποιούν τους υπόπτους χρησιμοποιώντας την τεχνική του κεφαλοκλειδώματος, η οποία θεωρείται επικίνδυνη.

Η πρακτική αυτή οδήγησε το 2014 στον θάνατο ενός Αφροαμερικανού, του Έρικ Γκάρνερ, στη Νέα Υόρκη, ο οποίος φώναζε επίσης στους αστυνομικούς «Δεν μπορώ να αναπνεύσω».

Σήμερα αναμένεται επίσης, τελετή στη μνήμη του 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ, στη γενέτειρά του, το Ρέιφορντ της Βόρειας Καρολίνας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει