Ενημέρωση με ένα κλικ

Έτοιμες οι οργανωμένες παραλίες της Αττικής

Οι παράκτιοι δήμοι της Αττικής προετοίμασαν τις ακτές τους και αυτή την εβδομάδα ο κύριος όγκος εργασίας αφορούσε την προετοιμασία των οργανωμένων παραλιών. Πλέον όλα είναι έτοιμα για να υποδεχθούν το κοινό με ασφάλεια και σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που οφείλουν να εφαρμόσουν.

Μια τέτοια περίπτωση και μάλιστα η πιο «φορτωμένη» σε οργανωμένες παραλίες, είναι ο δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, καθώς διαθέτει 5 πλαζ και συνολικά 3.100 μέτρα οργανωμένης παραλίας. Ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρει τις συγκεκριμένες οδηγίες που υπάρχουν για την επαναλειτουργία τους:

«Πρώτα απ’ όλα προβλέπεται να βρίσκονται 40 άτομα ανά ένα στρέμμα, δηλαδή κατά 40% κάτω ο κόσμος που μπορεί να φιλοξενηθεί. Κατά δεύτερον, πρέπει να απέχει 4 μέτρα ο ένας άξονας της ομπρέλας από τον άλλο και δύο ξαπλώστρες ανά ομπρέλα. Από εκεί και πέρα, καθαρισμός και απολύμανση καρέκλας, ξαπλώστρας και του ειδικού καλύμματος σε κάθε αλλαγή λουόμενου, αποβακτηριοποίηση διαρκώς στις τουαλέτες και τέλος, όχι αλκοόλ και όχι μουσική, ώστε να αποφευχθούν τα πάρτι στην παραλία. Την ευθύνη έχουν οι διαχειριστές των πλαζ, τους οποίους εποπτεύει η Αστυνομία και ο δήμος».

Ο δήμος εργάστηκε πυρετωδώς όλο το προηγούμενο διάστημα, ώστε να οργανωθούν στο έπακρο και οι πέντε πλαζ που διαθέτει. «Εμείς είμαστε έτοιμοι από κάθε πλευρά», λέει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Κωνσταντέλλος και συνεχίζει: «Την περασμένη εβδομάδα καταθέσαμε αίτημα για να ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες και εισακούστηκε. Οι ετοιμασίες έχουν γίνει σύμφωνα με όλες τις οδηγίες κι εμείς θα είμαστε εκεί για να εποπτεύουμε με καλή πρόθεση, να δίνουμε συμβουλές, να κάνουμε τις παρατηρήσεις μας και να διορθώνουμε τις όποιες παρατυπίες ενδεχομένως προκύψουν, ώστε να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας».

Για την περίπτωση που κάποιοι λουόμενοι δεν συμμορφωθούν, ο δήμος πώς σκοπεύει να αντιδράσει;. «Ως δημοτική Αρχή δεν θέλουμε να καταφύγουμε σε πρόστιμα. Μπορούμε, αλλά θα θέλαμε να το αποφύγουμε», απαντά ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και προσθέτει λέγοντας ότι «εμείς αυτό που θέλουμε είναι ο κόσμος να έρθει και να ευχαριστηθεί, τηρώντας όμως τα προβλεπόμενα, όχι να τιμωρήσουμε. Όπως είπα, ως δήμος θα είμαστε εκεί για να δίνουμε τις οδηγίες και να διορθώνουμε τις παρατυπίες», ενώ για το πώς περιμένει τη συμπεριφορά των λουόμενων, λέει:

«Θέλω να πιστεύω πως ο καθένας θα δείξει την ατομική ευθύνη που απαιτούν οι περιστάσεις. Όπως είδα και το προηγούμενο σαββατοκύριακο, οι ίδιοι οι λουόμενοι επαναφέρουν στην τάξη όποιον παρατυπεί. Ελπίζω λοιπόν ότι δεν θα χρειαστεί η επέμβασή μας, πέρα από τις συμβουλές και τις παρατηρήσεις και σε αυτή την περίπτωση ελπίζω να μην υπάρχουν αντιδράσεις. Και εύχομαι ακόμη να μην έρθουν όλοι μαζεμένοι. Τη θάλασσα την απολαμβάνει κανείς και τις άλλες ώρες, όχι μόνο από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει