Ενημέρωση με ένα κλικ

“Πρωτοπόρος η Ελλάδα στον αγώνα κατά του κορονοϊού”

Διθυράμβους για την Ελλάδα και τον τρόπο που αντιμετώπισε την πανδημία του κορονοϊού έγραψε η εφημερίδα “Oberoesterreichische Nachrichten”.Το Μέσο από την Αυστρία σημείωσε από κανένας δεν περίμενε πως από ένα “προβληματικό παιδί” της Ευρώπης, θα ήταν από τις πρώτες χώρες, που θα είχαν θετικά αποτελέσματα.

Πιο συγκεκριμένα έγραψε: «Μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίες αντιμετώπισαν καλά έως τώρα την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού, δεν θα πίστευε κάποιος ότι θα βρισκόταν η Ελλάδα, η οποία πριν από χρόνια ήταν ακόμη οικονομικά “προβληματικό παιδί” της Ευρώπης, όμως τώρα είναι μία από τις πρωτοπόρες στον αγώνα κατά του κορωνοϊού».

Μάλιστα αναφέρθηκε και στα λιγοστά κρούσματα που είχε η χώρα μας, αλλά και για τα μέτρα που εφαρμόστηκαν άμεσα: «Η Ελλάδα, με τα περίπου 10,7 εκατομμύρια κατοίκους είχε καταγράψει μέχρι χθες 2.463 κρούσματα κορονοϊού και 127 θανάτους από τη νόσο. Η χώρα, η οποία, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού προσφύγων, βρίσκεται κάτω από μεγάλη πίεση, έχει εφαρμόσει δραστικά περιοριστικά μέτρα».

Παράλληλα έκανε λόγο για το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα, που διαγνώστηκε στις 26 Φεβρουαρίου, όπου ήταν μια γυναίκα που βρέθηκε στη βόρεια Ιταλία, ενώ μίλησε και για άμεσα αντανακλαστικά που έδειξε η Πολιτεία, με προεξάρχον τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου είχε δηλώσει χαρακτηριστικά «υπάρχει πόλεμος εναντίον του κορωνοϊού».

Συγκεκριμένα αναφέρει τα μέτρα που λήφθηκαν για την καταπολέμηση του ιού, όπου θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 4 Μαΐου, και πως λόγο των πολλών περιορισμών τα καθημερινά κρούσματα ήταν σε μικρό αριθμό.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει