Ενημέρωση με ένα κλικ

Καραμανλής: “Αυτές θα είναι οι αλλαγές στα ΜΜΜ”

Για το σχέδιο που υπάρχει, στην αύξηση των δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και οι αλλαγές που θα υπάρξουν στην ατομική ευθύνη των πολιτών, αναφέρθηκε υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Αρχικά, τόνισε για την ευθύνη που θα έχουν οι πολίτες, για το κράτημα των αποστάσεων αποστάσεις, ενώ άφησε και το ενδεχόμενο υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα ΜΜΜ, λέγοντας τα εξής: «Θα περάσουμε σε ένα μεταβατικό στάδιο, κατά το οποίο θα ξαναβγούμε σιγά-σιγά στην κοινωνία. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αυξήσουμε και τα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς».

Συγκεκριμένα σημείωσε: «Θα πάμε στα 950 με 1.100 λεωφορεία στην Αθήνα και η Θεσσαλονίκη θα πάει γύρω στα 350 λεωφορεία, γιατί έχουμε ήδη κάνει τη συμφωνία με τα ΚΤΕΛ».

Παράλληλα τόνισε πως στη λήξη κάθε βάρδιας γίνεται εντατική απολύμανση σε όλα τα Μέσα, ενώ όλοι οι οδηγοί των λεωφορείων και των τρόλεϊ έχουν ήδη εξοπλιστεί με μάσκες.

Παράλληλα ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στην πληρότητα των αστικών λεωφορείων και του Μετρό, σημειώνοντας πως δεν μπορεί να επιβληθεί εύκολα το 50%, σε αντίθεση με τρένα και ΚΤΕΛ, εξαιτίας των αριθμημένων θέσεων που υπάρχουν: «Επομένως θα παίξει ρόλο η ατομική ευθύνη και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς».

Όσον αφορά στις αεροπορικές μεταφορές, ο κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε: «Θέλουμε τουρισμό, αλλά θέλουμε και να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία των Ελλήνων».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει