Ενημέρωση με ένα κλικ

Σολτς: “Θα υιοθετήσουμε μέτρα για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας”

Έτοιμη να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της οικονομία της, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού είναι η Γερμανία, χωρίς να υπάρχει κάποια διαφοροποίηση στο υπάρχων χρέος, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Όλαφ Σολτς.

Το κοινοβούλιο της Γερμανίας ανέστειλε για πρώτη φορά το «φρένο χρέους» της χώρας στις 25 Μαρτίου εγκρίνοντας έναν επιπλέον προϋπολογισμό 156 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της επιδημίας covid-19 .« Η ομπρέλα Προστασίας της Οικονομίας. προέβλεπε επίσης κεφάλαια ύψους περίπου 600 δισ. ευρώ για τη στήριξη εταιρειών, εργαζομένων, ενοικιαστών και ανέργων. Σε κάποιες περιπτώσεις ενδέχεται ακόμη να γίνουν προσωρινές επενδύσεις της κυβέρνησης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις».

Όταν ρωτήθηκε αν αυτά τα επιπλέον 156 δισ. ευρώ θα παραμείνουν το ανώτατο όριο του χρέους της Γερμανίας, ο Σολτς απάντησε στην εφημερίδα Welt am Sonntag: «Αν καταφέρουμε να μετακινήσουμε προς τα πάνω την οικονομική καμπύλη στο δεύτερο μισό του έτους, τότε ναι».

Ο Σολτς επεσήμανε ότι αν χρειαστεί, θα δοθούν οικονομικές ενισχύσεις και μετά το τέλος της καραντίνας. «Στον σωστό χρόνο θα υιοθετήσουμε μέτρα για να ενισχύσουμε και πάλι την επιχειρηματικότητα», εξήγησε. «Αυτά τα μέτρα θα είναι όπως τα φαντάζονται οι οικονομολόγοι: στοχευμένα, ανάλογα με την περίπτωση και για περιορισμένο χρονικό διάστημα».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει