Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Νέα 27 κρούσματα στην Κίνα

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας στην Κίνα ανακοίνωσε πως μέχρι τα μεσάνυχτα της M. Παρασκευής εντοπίστηκαν 27 νέα κρούσματα της πανδημίας του κορονοϊού.

Αριθμός οριακά αυξημένος στην ηπειρωτική αγορά σε σύγκριση με αυτόν που είχε ανακοινώσει την προηγουμένη, ενώ δεν διαπιστώθηκε κανένας νέος θάνατος.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή δεν διαπιστώθηκε κανένας νέος θάνατος ενώ 17 κρούσματα εντοπίστηκαν μεταξύ ταξιδιωτών που αφίχθησαν στην Κίνα από το εξωτερικό, ήταν δηλαδή του είδους που το Πεκίνο αποκαλεί «εισαγόμενα». Ο αριθμός τους ήταν ελαφρά αυξημένος σε σχέση με αυτόν της προηγουμένης.

Οι περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων του κορονοϊού που εντοπίστηκαν ήταν 54, λιγότερες από τις 66 της προηγουμένης, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Κίνα έφθασε έτσι τα 82.719. Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 300 σε σύγκριση με αυτόν που ανακοινωνόταν μία ημέρα νωρίτερα, μετά την αναθεώρηση προς τα πάνω των δεδομένων από πλευράς των κινεζικών υγειονομικών αρχών.

Επισήμως, το υπουργείο Υγείας κάνει πλέον λόγο για 4.632 νεκρούς στην ηπειρωτική Κίνα ως σήμερα. Ο απολογισμός αναθεωρήθηκε προς τα πάνω κατά 1.000 και πλέον θύματα χθες Παρασκευή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει