Ενημέρωση με ένα κλικ

O Βαγγέλης Σπανός το 109ο θύμα του κορονοϊού

Ο Βαγγέλης Σπανός είναι το 109ο θύμα της πανδημία του κορονοϊού. Ο 76χρονος γιατρός, ο οποίος ίδρυσε την “Βιοϊατρική” νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» εδώ και αρκετές μέρες με τον θανατηφόρο ιό, αλλά τα ξημερώματα του Μ. Σαββάτου έχασε τη μάχη.

Ποιος ήταν ο Σπανός:

Ο Βαγγέλης Σπανός γεννήθηκε το 1943 στη Σίνδο Θεσσαλονίκης και μεγάλωσε με φτώχεια και στερήσεις αλλά κατάφερε να δημιουργήσει μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες της Ελλάδας.

Το 1969 πήρε πτυχίο ιατρικής από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το 1979 το PhD στην Εργαστηριακή Ενδοκρινολογία, Πανεπιστήμιο Λονδίνου.

Το 1981 ίδρυσε την Βιοϊατρική και το 1986 δημιούργησε το πρώτο πολυδύναμο διαγνωστικό κέντρο στην Ελλάδα. Το 2001 προχώρησε στην εξαγορά της πρώτης κλινικής ενώ το ίδιο έτος κυκλοφόρησε το βιβλίο του στην «Εργαστηριακή ενδοκρινολογία». Το 2006 κυκλοφόρησε το βιβλίο του «Κλινική χημεία».

Το 2013 βραβεύτηκε από την Ernst & Young με το βραβείο του αυτοδημιούργητου επιχειρηματία. Το 2019 κυκλοφόρησε το βιβλίο του για την «Εργαστηριακή διαγνωστική».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει