Ενημέρωση με ένα κλικ

Αχτσιόγλου: “Τα μέτρα οδηγούν σε ανεργία και στη συρρίκνωση μισθών”

H τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “Real”, αναφέρθηκε στην ύφεση της οικονομίας και την αύξηση της ανεργίας, εξαιτίας της κατάστασης που υπάρχει στη χώρας μας λόγω του κορονοϊού.

Αρχικά ανέφερε ότι: «Με το εμπροσθοβαρές πακέτο που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζονται τόσο οι εργαζόμενοι και ως προς τους μισθούς τους και ως προς τις σχέσεις εργασίας τους, αλλά και οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες δεν μπορούν να επιβιώσουν χωρίς άμεση κρατική χρηματοδότηση που θα τους δώσει κεφάλαιο κίνησης και θα διατηρήσει τη λειτουργική τους ικανότητα μετά το τέλος της καραντίνας».

Επίσης έκανε επίθεση στην κυβέρνηση για τα μέτρα λέγοντας πως: «Οδηγούν αυτομάτως στην ανεργία και στη συρρίκνωση μισθών και θα επιτείνουν την ύφεση. Οι εποχικά εργαζόμενοι δεν καλύπτονται (μόνο σε μερικούς εξ αυτών παρατάθηκε το επίδομα ανεργίας για δύο μήνες). Για όσους δεν θα εργαστούν φέτος, δεν υπάρχει καμία μέριμνα ώστε να λάβουν επίδομα ανεργίας. Οι μη επιδοτούμενοι άνεργοι παραμένουν επίσης ακάλυπτοι. Το πενιχρό επίδομα των 400 ευρώ, που θυμήθηκε η κυβέρνηση μόλις προχθές να εξαγγείλει, δεν θα λάβει ούτε το 1/3 των μακροχρόνια ανέργων».

Για τις αποφάσεις του Eurogroup επεσήμανε: Δδεν ήταν απλά απογοητευτικές, αλλά είναι πιθανό να οδηγήσουν σε μια νέα κρίση χρέους στην ευρωζώνη και να προκαλέσουν τριγμούς στη συνοχή της Ε.Ε..Όπως εξαγγέλθηκε, αν και μικρό δημοσιονομικά, φαίνεται ότι κινείται στη σωστή λογική της αναπλήρωσης των μισθών και πρέπει να αξιοποιηθεί

Είναι ανεύθυνο, άκαιρο και ακραία πολιτικάντικο εν μέσω μιας τόσο σοβαρής κρίσης, υγειονομικής αλλά και οικονομικής, οποιοδήποτε κόμμα να κάνει καιροσκοπικούς σχεδιασμούς για τα ποσοστά του».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει