Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Σε καραντίνα γηροκομείο στη Νέα Μάκρη λόγω κρουσμάτων

Σε καραντίνα τέθηκε από την Κυριακή το βράδυ, με απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρησης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά ο οίκος ευγηρίας, που βρίσκεται στη Νέα Μάρκη, και στον οποίο παρουσιάστηκε κρούσμα κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάρθηκαν δείγματα από 122 άτομα, εργαζόμενους και τροφίμους του οίκου ευγηρίας. Από τα 90 τεστ που ελέγχθηκαν τα 10 βρέθηκαν θετικά.

Η ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Και Διαχείρισης Κρίσεων αναφέρει τα ακόλουθα:

«Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου σε οίκο ευγηρίας που βρίσκεται στην Νέα Μάκρη Αττικής, πραγματοποιήθηκε σήμερα, 12 Απριλίου 2020, σχετικός έλεγχος από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ. Μετά τα πρώτα αποτελέσματα που προέκυψαν από την ανάλυση των 122 δειγμάτων σε φιλοξενούμενους και προσωπικό, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, ο ανωτέρω οίκος ευγηρίας τέθηκε από σήμερα το βράδυ σε καραντίνα από την Ελληνική Αστυνομία και μέχρι ολοκλήρωσης των ελέγχων».

Νωρίτερα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετέβη στο γηροκομείο ώστε να ελέγξει το σύνολο του προσωπικού και των φιλοξενούμενων.

Επιπλέον, ελήφθη υλικό για καλλιέργεια από επιφάνειες και κλιματιστικές μονάδες προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν ύπαρξη του ιού σε κοινόχρηστους χώρους.

Οι έλεγχοι ολοκληρώθηκαν και τα αποτελέσματα αναμένονται, επισημαίνεται, ενώ παράλληλα δόθηκαν αναλυτικές οδηγίες για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου και την ορθή λειτουργία της δομής βάσει του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ.

Παράλληλα έγινε διανομή υγειονομικού υλικού στους φιλοξενούμενους του γηροκομείου.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως το Υπουργείο Υγείας θα συνεχίσει να διερευνά με μεθοδικότητα και με γνώμονα την προστασία της Δημόσιας Υγείας όλα τα περιστατικά που αφορούν σε ευάλωτους πληθυσμούς και ευπαθείς ομάδες.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει