Ενημέρωση με ένα κλικ

Κουμουτσάκος: “Η Τουρκία θα αποτύχει στο Αιγαίο”

Θέση για τα δημοσιεύματα που υπάρχουν συγκεντρώσεις μεταναστών στα δυτικά παράλια της Μικράς Ασίας, πήρε ο Αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος στο “Mega” επεσήμανε πως όλο αυτό το καιρό είχε επισημανθεί από την ελληνική ηγεσία.

«Η Τουρκία θα αποτύχει στο Αιγαίο, όπως απέτυχε στον Έβρο. Έχουμε εδώ και πολύ καιρό επισημάνει ότι θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας περί πιθανού “ανοίγματος” των μεταναστευτικών πυλών. Οι δηλώσεις αυτές έχουν σαφή στόχευση πίεσης και εκβιασμού προς την Ευρώπη και ξεκίνησαν εδώ και σχεδόν ένα χρόνο».

Ο κ. Κουμουτσάκος επανέλαβε ότι: «Αυτά τα οποία είδαμε πριν ένα – ενάμισι μήνα περίπου στον Έβρο, ήταν μία, κατά κάποιο τρόπο προαναγγελθείσα, πολιτική εξαναγκασμού, χιλιάδων ανθρώπων να λειτουργήσουν σαν ένας ζωντανός πολιορκητικός κριός για την παραβίαση των ελληνικών συνόρων, ώστε να ασκηθεί πίεση και εκβιασμός στην Ευρώπη. Η πολιτική εκβιασμού στον Έβρο δεν πέρασε. Όπως απέτυχε εκεί η πίεση προς την Ελλάδα και ο εκβιασμός προς την Ευρώπη, θα αποτύχει οποιαδήποτε τέτοια απόπειρα και στη θάλασσα του Αιγαίου».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει