Ενημέρωση με ένα κλικ

Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 36.000 ανέργους

Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 36.000 ανέργους σε δήμους, περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και άλλες υπηρεσίες ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή που έδωσε στον ΣΚΑΪ.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε πως σε αυτή τη νέα πλατφόρμα θα μπορούν θα ενταχθούν άνεργοι, μακροχρόνια άνεργοι και όσοι είναι σε μονογονεϊκές οικογένειες. Αυτό το πρόγραμμα θα είναι 8μηνης διάρκειας και όσοι υποψήφιοι επιλεγούν, θα περάσουν από κατάρτιση, ώστε να τους δοθεί μία πιστοποίηση των γνώσεων τους. Η διαδικασία θα γίνει ηλεκτρονικά και από τον ΑΣΕΠ. Παράλληλα ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε έκκληση στον κόσμο για να μείνουν στα σπίτια τους

Για την ακρίβεια ζήτησε από τη δημοτική αστυνομία να εντείνει τους ελέγχους, λόγω της Μεγάλης Εβδομάδας: «Δεν πρέπει την απερισκεψία των λίγων να την πληρώσει το σύνολο. Να τηρήσουμε με ευλάβεια τα μέτρα. Ξέρω ότι υπάρχει κόπωση. Συνιστώ υπομονή. Μη χάσουμε όσα κερδίσαμε με κόπο μέχρι σήμερα».

Στο ότι ο Ερντογάν είναι μετακινήσει παράνομους μετανάστες που νοσούν από κορονοϊό στην Ελλάδα τόνισε: «Αποδείχθηκε ότι η Ελλάδα έχει απόλυτη ετοιμότητα και εγρήγορση. Και στις Ένοπλες Δυνάμεις και στην Ελληνική Αστυνομία και στο Λιμενικό τα πράγματα είναι σε απόλυτη ετοιμότητα. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να ξαναδοκιμάσει. Απλά θα υποστεί το ίδιο φιάσκο. Μπορεί να έχουμε την κρίση του κορονοϊού, αλλά αυτό το κράτος με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απέδειξε ότι είναι σε θέση να τα βγάλει πέρα σε όλα τα μέτωπα. Και αυτό θα συμβεί όποια στιγμή και αν ξαναχρειαστεί».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει