Ενημέρωση με ένα κλικ

ΜεΡΑ25: “Το τίμημα θα το πληρώσει ξανά ο ελληνικός λαός”

Επίθεση στην κυβέρνηση και στο Eurogroup έκανε το ΜεΡΑ25, το οποίο με ανακοίνωση που εξέδωσε σημείωσε πως η απόφαση που πήραν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δεν έχει σχέση με την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

Παράλληλα κατηγόρησε και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνοντας πως η απόφαση αφορά δάνεια και πιστωτικές γραμμές που προστίθενται στο εθνικό χρέος της Ελλάδας, όπου ισοδυναμούν με νέα Μνημόνια που θα προκαλέσουν μια νέα ύφεση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η πρόσφατη απόφαση του Eurogroup δεν έχει καμία σχέση με ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, ούτε πρόκειται δήθεν για κάποιο Σχέδιο Μάρσαλ.

Oι ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι τεράστιες» γιατί «όχι μόνο «ξέχασε» το ευρωομόλογο, αλλά επιπλέον αποδέχθηκε δάνεια από τον ESM που «νομοτελειακά θα φέρουν καταστροφική νέα λιτότητα, ασήμαντα επιχειρηματικά δάνεια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και μια ψευδο-αμοιβαιοποίηση επιδομάτων ανεργίας.

Το τίμημα που θα πληρώσει για άλλη μια φορά ο ελληνικός λαός, όπως και όλοι οι λαοί της Ευρώπης, θα είναι ένας βίος αβίωτος και η καταδίκη σε μόνιμη φτώχεια. Ας αναλογιστούμε, πόσες δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις θα κλείσουν, πόσες εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας θα χάσουν τις δουλειές τους, το σπίτι τους, το μαγαζί τους; Πόσοι Έλληνες θα αναγκαστούν να ζήσουν βασανιστικά ένα αβέβαιο μέλλον με αποτέλεσμα την έκρηξη της ξενοφοβίας, του αυταρχισμού και των φυγόκεντρων δυνάμεων που αποδομούν την Ευρώπη.

Η αλήθεια είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση συνθηκολόγησε και έκανε ό,τι κατηγορούσε το 2015 τον ΣΥΡΙΖΑ. Η προσφυγή στον ESM -τονίζεται στην ανακοίνωση-, ακόμα και χωρίς προαπαιτούμενα, θα αυξήσει επικίνδυνα το δημόσιο χρέος μας, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε του χρόνου σε μια δημοσιονομική προσαρμογή και λιτότητα που θα είναι χειρότερη από αυτήν του 2011”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει