Ενημέρωση με ένα κλικ

Στις Καστανιές ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: “Η καρδιά όλων των Ελλήνων χτυπάει για τον τόπο αυτόν”

«Εκείνο που είναι απαράδεκτο στην εποχή μας που θέλουμε να τη λέμε εποχή των ανθρώπινων δικαιωμάτων, είναι ότι δεν μπορεί κανείς, όποια θέση κι αν έχει να χρησιμοποιεί τους ανθρώπους σαν εργαλείο»

Μήνυμα από τις Καστανιές του Έβρου να αναλάβει η Ευρώπη τις ευθύνες της έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Επισκεπτόμενος αρχικά τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου έγινε δεκτός με καμπανοκρουσίες και χειροκροτήματα από ιερείς και κατοίκους του χωριού.

Δύο γυναίκες με παραδοσιακές στολές του παρέδωσαν μια μεγάλη ανθοδέσμη ενώ το παρών έδωσαν και οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της περιοχής.

«Δεν επιτρέπονται οι άνθρωποι αυτοί να χρησιμοποιούνται ως εργαλεία και η Ευρώπη θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, γιατί τα σύνορα αυτά είναι και ευρωπαϊκά», δήλωσε το μεσημέρι από τις Καστανιές ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος  Ιερώνυμος, που βρέθηκε στην περιοχή προκειμένου να δηλώσει την υποστήριξή του στους κατοίκους, στρατιώτες, αστυνομικούς και πυροσβέστες που φυλάσσουν τα σύνορα, αυτές τις δύσκολές ώρες.

Συνοδευόμενος από τους τέσσερις μητροπολίτες της Θράκης, Διδυμότειχου, Ορεστιάδος & Σουφλίου Δαμασκηνό, Ξάνθης & Περιθεωρίου Παντελεήμων, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο και Μαρωνείας & Κομοτηνής Παντελεήμωνα, ο αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε αρχικά την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Καστανιών, την ίδια ώρα που στο σημείο βρισκόταν και ο Α/ΓΕΣ Αντγος Χαράλαμπος Λαλούσης, που στη συνέχεια τον συνόδευσε στο στρατιωτικό φυλάκιο «1» στη μεθόριο, που λαμβάνουν μέρος και τα επεισόδια με τους παράνομους μετανάστες, που επιχειρούν να εισέλθουν στη χώρα.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σημείωσε επίσης ότι «είναι μια δύσκολη ώρα και για την περιοχή αυτή και για την εποχή μας διότι όταν βλέπει αυτούς τους ανθρώπους διωγμένους να προσπαθούν κάπου να καταλύσουν, να ακουμπήσουν είναι αλήθεια ότι και η ψυχή μας πονάει».

«Εκείνο που είναι απαράδεκτο στην εποχή μας που θέλουμε να τη λέμε εποχή των ανθρώπινων δικαιωμάτων, είναι ότι δεν μπορεί κανείς, όποια θέση κι αν έχει να χρησιμοποιεί τους ανθρώπους σαν εργαλείο» συμπλήρωσε με νόημα.

«Δεν είναι δυνατόν να υποχωρήσουμε, για αυτό είναι θαυμαστός αυτός ο τόπος, ο στρατός μας, οι άνθρωποι της περιοχής οι οποίοι όλοι σαν ένα σώμα εναντιώθηκαν. Όχι γιατί δεν αγαπάνε τους ανθρώπους, όχι γιατί δεν βλέπουν τα προβλήματά τους αλλά επειδή δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται οι άνθρωποι ως εργαλείο» επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος.

«Εδώ είναι η ευθύνη της Ευρώπης, να την παραδεχτούν και τα σύνορα εδώ δεν είναι μόνο ελληνικά είναι ευρωπαϊκά. Δεν επιτρέπεται ούτε η σιωπή ούτε η ανέχεια η ευρωπαϊκή. Δεν θέλουμε χρήματα, δεν θέλουμε στήριξη. Θέλουμε να εφαρμοσθεί το δίκαιο της Ευρώπης» κατέληξε στη δήλωσή του.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει