Ενημέρωση με ένα κλικ

Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι- Ποιες αλλαγές στα μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την αναπροσαρμογή των περιορισμών κατά του covid που ισχύουν αυτήν τη στιγμή.

Στο τραπέζι βρίσκεται σταδιακή άρση των περιορισμών σε πρώτη φάση αποκλειστικά για τους πλήρως εμβολιασμένους. και με χρονικό ορίζοντα το Πάσχα

Σταθεροποίηση των κρουσμάτων σε υψηλά όμως επίπεδα και σταδιακή αποσυμφόρηση στα νοσοκομεία παρατηρούν οι επιστήμονες που δίνουν το «πράσινο φως» για σταδιακή χαλάρωση των μέτρων με ορίζοντα το Πάσχα.

Στο τραπέζι επίσης πέφτει και η πληρότητα στα γήπεδα αλλά και η διεξαγωγή των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

«Είναι μια δύσκολη απόφαση που πρέπει να συνυπολογίσουμε αφενός τον προφανή κίνδυνο διασποράς που ο συνωστισμός, το τραγούδι και ο χορός στο καρναβάλι θα προκαλέσει, με το κόστος στην κοινωνία» τόνισε ο κ. Βατόπουλος και πρόσθεσε «θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα όπως θα έχουν διαμορφωθεί αυτές τις ημέρες για να αποφασιστεί αν τυχόν είναι ασφαλές να αυξηθεί η χωρητικότητα στα γήπεδα».

Οι ειδικοί παρατηρούν μια ύφεση της επιδημίας ωστόσο ο αριθμός των νεκρών δεν υποχωρεί. Μέσα σε ένα 24ωρο οι θάνατοι ξεπέρασαν και πάλι τους 100 φθάνοντας τους 108. Το 95,1% όσων έχασαν τη ζωή τους ήταν άνω των 70 ετών με υποκείμενα νοσήματα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκο Καπραβέλο, στο Open: «οι ηλικιωμένοι πάνω από 60 αλλά αυτοί που είναι κυρίως ανεμβολίαστοι είναι αυτές οι ευπαθείς ομάδες που δίνουν αυτές τις τραγικές συνέπειες».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει