Ενημέρωση με ένα κλικ

Συγγρού: Σοκαριστικές εικόνες από το κτίριο που έγινε η έκρηξη – Ποιο είναι το πιο πιθανό σενάριο (Photos)

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από το εσωτερικό του κτιρίου που έγινε η έκρηξη το πρωί στη Λεωφόρο Συγγρού στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στους Στύλους του Ολύμπιου Διός.

Η έκρηξη προκάλεσε τεράστιες καταστροφές τόσο στο κτίριο της Συγγρού 3 στο οποίο σημειώθηκε όσο και σε διπλανά κτίρια.

Ακόμα, υπάρχουν ζημιές και σε αυτοκίνητα που βρίσκονται σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων αλλά και σε καταστήματα.

Η έκρηξη σημειώθηκε στον ημιώροφο του κτιρίου, όπου είναι χώρος κατοικίας, ενώ το υπόλοιπο κτήριο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κατοικείται καθώς ετοιμάζονται διαμερίσματα για μίσθωση.

Συγκλονισμένοι όσοι βρίσκονταν κοντά στο σημείο

Συγκλονισμένοι είναι οι περαστικοί, οι εργαζόμενοι και όσοι μένουν στο σημείο της ισχυρής έκρηξης στη λεωφόρο Συγγρού 3, πολύ κοντά στους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Όπως ανέφερε γυναίκα που έχει σπίτι κοντά στο σημείο, αλλά και στην πολυκατοικία όπου έγινε η έκρηξη, αυτή ήταν τόσο σφοδρή που έχουν φύγει ακόμη και κομμάτια τοίχου από το διαμέρισμά της.
«Πετάχτηκα από το κρεβάτι και ήρθα να δω τι συνέβη στο σπίτι που έχω. Φύγανε μέχρι και κομμάτια τοίχου, αλλά δεν έχω δει τι έχει γίνει γιατί δεν μπορώ να μπω», τόνισε.

Σοκαρισμένη είναι και εργαζόμενη που πήγαινε στη δουλειά της. «Δεν φανταζόμουνα αυτό το μέγεθος της έκρηξης όταν ήρθα. Οι ζημιές είναι εκτεταμένες αλλά θεωρώ πως ήταν κάτι πολύ δυνατό. Δεν με αφήνουν να μπω πάνω γιατί υπάρχει φόβος και για δεύτερη έκρηξη».

Έκρηξη στη Συγγρού: Σοκαριστικές εικόνες από το κτίριο

Διαρροή αερίου το πιο πιθανό σενάριο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι πρώτες εκτιμήσεις για την αιτία της έκρηξης αναφέρουν ότι υπήρξε διαρροή αερίου.

Ταξί που περνούσε από το σημείο την ώρα της έκρηξης ουσιαστικά μετακινήθηκε από το ωστικό κύμα ενώ ήταν σε κίνηση. Τόσο ο οδηγός του ταξί όσο και ο επιβάτης που από τύχη δεν τραυματίστηκαν, αφού το όχημα έχει μεγάλες ζημιές.

Σπασμένα τζάμια υπάρχουν παντού, ενώ άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να μην επεκταθεί η φωτιά στο κτίριο.

Έκρηξη στη Συγγρού: Σοκαριστικές εικόνες από το κτίριο

Τι λέει γείτονας του 78χρονου

Με εγκαύματα στο κεφάλι, τα κάτω και άνω άκρα ο 78χρονος τραυματίας από την ισχυρή έκρηξη στη λεωφόρου Συγγρού διακομίστηκε στο «Λαϊκό» Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 78χρονος δεν χρειάστηκε να μπει στο χειρουργείο. Οι γιατροί του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματά στη μονάδα πλαστικής χειρουργικής – εγκαυμάτων για περαιτέρω αντιμετώπιση.

Γείτονας του 78χρονου στο διαμέρισμα του 1ο ορόφου της λεωφόρου Συγγρού 3 αναφέρει στο protothema: «Έχει οικογένεια ο άνθρωπος δεν ζούσε μόνος του. Είναι μάλιστα και ο διαχειριστής της πολυκατοικίας πολλά χρόνια εδώ. Έχει γυναίκα και παιδιά. Το βασικό του σπίτι δεν ήταν εδώ στον 1ο όροφο όπου σημειώθηκε η έκρηξη απλά πολλές φορές έμενε και εδώ συνήθως μόνος του. Φαίνεται να έκανε κάποια εγκατάσταση φυσικού αερίου και έσκασε και έγινε το κακό. Οι καταστροφές είναι μεγάλες».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει