Ενημέρωση με ένα κλικ

Που τοποθετούνται οι άνδρες της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας

Σε εφαρμογή τίθεται το σχέδιο της κυβέρνησης για την πανεπιστημιακή αστυνομίας, καθώς έχει ήδη ξεκινήσει η εκπαίδευσή τους στις σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας στην Κομοτηνή.

Η νέα ομάδα, που φέρει το όνομα «Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων» αποτελείται από 400 αστυνομικούς, με τον σχεδιασμό να προβλέπει πως δεν θα φέρουν οπλισμό πάρα μόνο γκλοπ και χειροπέδες.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά το τελευταίο διάστημα, στην εκπαίδευσή τους θα συμπεριληφθούν ασκήσεις προσομοίωσης για τη διαχείριση ακραίων συνθηκών, όπως εκτεταμένα επεισόδια εντός των ΑΕΙ, όπως επίσης ασκήσεις χειροπέδησης αλλά και έγκαιρης προειδοποίησης κινδύνου.

Βάσει των όσων έχουν αποφασιστεί έως τώρα τρία είναι τα πανεπιστημιακά ιδρύματα στα οποία θα τοποθετηθούν οι πρώτοι 400 αστυνομικοί που θα στελεχώσουν την Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Οι ένστολοι θα ενταχθούν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σε δεύτερο χρόνο υπάρχουν σκέψεις να τοποθετηθούν και σε άλλα ιδρύματα, όπως το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και το Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Οι νεοσύλλεκτοι της ΕΛΑΣ αναμένεται να φορούν πράσινες στολές, καπέλο και να έχουν πάνω τους σύστημα επικοινωνίας με το οποίο θα μπορούν να επικοινωνούν ανά πάσα στιγμή με το επιχειρησιακό κέντρο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More