Ενημέρωση με ένα κλικ

Καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης – Τι σημαίνει αυτό για τους ασφαλισμένους πολίτες;

Μία από τις βασικότερες δεσμεύσεις της κυβέρνησης, η κατάργηση της εισφορά αλληλεγγύης, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2023.

Αναλυτικότερα, με την εν λόγω κατάργηση δημόσιοι υπάλληλοι με ετήσιες αποδοχές άνω των 12.000 ευρώ, θα δουν από το επόμενο έτος αύξηση στις μηνιαίες αποδοχές τους, λόγω της κατάργησης των μηνιαίων κρατήσεων της ειδικής εισφοράς.

Ο πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος που απαιτείται προκειμένου να επεκταθεί η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης στους δημοσίους υπαλλήλους εκτιμάται σε περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ.

Ακόμη, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η κυβέρνηση επεξεργάζεται περαιτέρω σενάρια που αφορούν τα μισθολογικά θέματα των δημοσίων υπαλλήλων, όπως να «ξεπαγώσουν» οι μισθοί μετά και την ολοκλήρωση της μεταμνημονιακής εποπτείας της χώρας και να ανοίξει η συζήτηση συνολικά για το μισθολόγιο στο δημόσιο.

Πόσο θα ωφεληθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι
Στις καθαρές αποδοχές των υπαλλήλων, το όφελος θα κυμανθεί, σύμφωνα με εκτιμήσεις, μεταξύ 22 ευρώ και 676 ευρώ ετησίως.

Αντίστοιχα, υπάλληλοι με καθαρό ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ, υπολογίζεται ότι θα δει αύξηση στις αποδοχές του κατά 176 ευρώ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More