Ενημέρωση με ένα κλικ

Έρχεται η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης μέχρι το 2023

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την φετινή χρονιά η εισφορά αλληλεγγύης έχει «παγώσει» για τους Ιδιωτικούς Υπαλλήλους και τους ελεύθερους επαγγελματίες και οι όποιες αποφάσεις ληφθούν για το 2023 τοποθετούνται χρονικά για το τέλος του έτους, όταν και θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες, ενώ επίσης και βέβαια θα έχει αρθεί το καθεστώς της ρήτρας διαφυγής.

Επίσης θα έχει φανεί αν θα υπάρξει δημοσιονομικός χώρος, για την λήψη μέτρων ελάφρυνσης μόνιμου χαρακτήρα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι υπάρχουν Δημόσιοι Λειτουργοί (δικαστικοί) οι οποίοι και έχουν προσφύγει κατά της  απόφασης να ισχύσει κανονικά το μέτρο της εισφοράς αλληλεγγύης στο Δημόσιο και αναμένεται η σχετική απόφαση.

Ως εκ τούτου δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο, σε περίπτωση δικαίωσης, να έχουμε νέα ανατροπή στον σχεδιασμό.

Σημειώνεται πως πρέπει επίσης να βρεθεί ο «χώρος» για τη διατήρηση και το 2023 της απαλλαγής από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και της μείωσης κατά 3% των ασφαλιστικών εισφορών στον ιδιωτικό τομέα (κόστος 1,65 δισ. ευρώ), πριν επεκταθεί το μέτρο κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης και σε δημόσιο – συνταξιούχους.

 

Bonus System στο Δημόσιο

Την ίδια στιγμή έρχεται ένα σύστημα bonus για επιλεγμένους τομείς του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα η Κυβέρνηση προετοιμάζεται να παρουσιάσει μέσα στο 2022, το Bonus System, το οποίο και θα λειτουργήσει σε πιλοτική βάση και με μικρό δημοσιονομικό κόστος.

Κυβερνητικό στέλεχος ανέφερε ότι το μισθολόγιο αποτέλεσε μια μεγάλη μεταρρύθμιση αλλά εμπεριέχει την αδυναμία προσαρμογής στα δεδομένα της αγοράς εργασίας, ανέφερε η ίδια πηγή.

Εξηγώντας τη φιλοσοφία του συστήματος μπόνους, σημείωσε δε πως θα μπορούσε να στηρίζεται σε δύο πυλώνες μόνιμων στόχων και επιβραβεύσεων και επιπλέον στοχευμένων τομέων που σχετίζονται με την υλοποίηση των κυβερνητικών στόχων.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More